Nye borgerlige får modstand efter fyring af spidskandidat: Jeg bliver, siger han

Den ekskluderede spidskandidat for Nye Borgerlige i Frederikssund, Morten Johan Lintrup, tager til genmæle, efter at partiets ledelse fyrede ham mandag.

I en mail fastholder han, at han stadig er spidskandidat for liste D til kommunevalget den 21. november, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Liste D til KV17 består uændret med mig som spidskandidat. Frederikssunds vælgere har fortsat mulighed for at sige noget. Og for gennem mig at vælge Nye Borgerliges politik. For det er den, jeg vil føre uændret - skulle jeg blive valgt til byrådet på Liste D. Det kan blot blive nødvendigt at gøre det som uafhængigt indvalgt medlem i byrådet, skriver 55-årige Morten Johan Lintrup i mailen, der er sendt til pressen og til hans lokale partiformand Bill Malmgren.

Følg KV17 og RV17 på temasiderne

Vi samler alle væsentlige historier om Kommunalvalget 2017 og Regionsrådsvalget 2017 på disse temasider: KV17 / RV17

Morten Johan Lintrup delte i weekenden et link til Politiken-artiklen »Bangladesh vil sterilisere rohingyaer i kaotiske flygtningelejre« med en kommentar om, at Bangladesh ikke lider af »teaterhumanistiske fordomme«.

Det fik partiledelsen til at ekskludere ham, der nu fastholder, at stridspunktet ikke har noget med lokal politik at gøre, hverken i Frederikssund eller Danmark.

- Men alene, om det kan være OK for Rohingya-flygtninge i Bangladesh frivilligt at tage imod lidt penge og tæpper for at lade sig sterilisere. Og OK for myndighederne i Bangladesh at tilbyde dette til Rohingya-flygtninge. Vel at mærke i lighed med, hvad myndighederne tilbyder Bangladeshs faste beboere. Strengt taget kan man sige, det ville være at diskriminere, hvis Rohingya-flygtningene IKKE fik et sådant tilbud. Og det er paradoksalt, at det kan være OK at tale om overbefolkning, men ikke om en konkret og oplagt mulighed for at imødegå problemet, lyder det i meddelelsen.
Den ekskluderede politiker kalder sagen for ærgerlig.

- Men først og fremmest synes jeg, det er synd for myndighederne i for eksempel Bangladesh, at de skal kæmpe endnu mere med problemer, som vestlige luksushumanister med indbildt empati slet ikke kan forestille sig. Fordi disse myndigheders arbejde nu åbenbart skal besværliggøres af vestlige fordomme. Og allermest synd er det for en Rohingya-flygtningefamilie af en rimelig, eller rigelig, størrelse, at de ikke må vælge at fokusere på at give de børn, de allerede har født, en god opvækst ved at fravælge muligheden for at få flere børn. Så bliver det godt nok svært at se løsningsmuligheder. Derved gøres globale udfordringer til globale problemer, skriver Morten Johan Lintrup, som håber, at listen får cirka 1.111 og dermed én af de 23 pladser i Frederikssund Byråd.

Det har ikke været muligt for Frederiksborg Amts Avis at få Morten Johan Lintrup i tale via telefon.

Emneord: KV17, Nye borgerlige, Spidskandidater, Frederikssund Kommune, Morten Johan Lintrup
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også