Nye etiske regler skal bekæmpe lyssky skatterådgivere

Skatteministeren fremlægger torsdag nye regler for, hvordan skatterådgivning bør gribes etisk an.

Der skal sættes massivt ind mod de professionelle rådgivere, der vejleder danskere i at snyde i skat - primært ved at skjule dele af deres penge i skattely som Schweiz og Caribien.

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) præsenterer på et pressemøde torsdag et nyt sæt etiske regler, der er udarbejdet sammen med danske advokater og revisorer, for, hvordan man bør rådgive om skat.

Det skriver metroxpress, der er kommet i besiddelse af rapporten "Styrket rådgiver- og branchesamarbejde mod grænseoverskridende skatteunddragelse," der bliver præsenteret.

Rapporten kommer, efter at DR i udsendelserne "I skattely" afslørede rådgivere, der vejledte i, hvordan man snød i skat.


Leder af skatteudvalget hos Foreningen af Statsautoriserede Revisorer, John Bygholm, har været med til at lave rapporten.

- Der kan være enkelte revisorer og advokater, der ikke er fine i kanten. Men dem, man for alvor så boltre sig i at vejlede i skattesnyd, var folk, der ikke var medlem noget sted. De bør også forpligtes, siger han til metroxpress.

Direktør for Danske Advokater, Paul Mollerup, kalder det "en påmindelse, som jeg håber også når dem med en anløben forretningsmodel".

Både revisorer og advokater har etiske nævn.

En af de fem nye etiske regler lyder:

- Enhver skatterådgivning bør forudsætte, at samtlige relevante informationer kan tåle dagens lys. Det er uacceptabelt at basere sin rådgivning på, at et forhold ikke opdages.

Emneord: Benny Engelbrecht, Skattely, Regler, Etik
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 24.02.15 Politik
  Silkeborg lægger afstand til firmaer i skattely

  Bred tilslutning i Silkeborg Byråd til, at Silkeborg Kommune ”ønsker” og ”skal tilstræbe at undgå” at handle med selskaber og firmaer, som benytter skattely.

 • 19.12.14 Politik
  Politisk aftale om skattelypakke på erhvervsområdet

  Regeringen, V, DF, SF, EL, og K har i dag indgået aftale om styrket indsats mod skattely på erhvervsområdet.

 • 28.10.13 Politik
  Tag faget tilbage

  Tiden er kommet til, at vi som sundhedsfaglig gruppe melder fra over for myndighedernes tiltagende kontrol og bureaukrati og kræver faget tilbage.

 • 01.07.11 Politik
  Velkommen oprydning i regeljungle omkring udbud

  Nye regler fra Økonomi- og Erhvervsministeriet giver større fleksibilitet, når offentlige myndigheder udbyder opgaver. En yderst kærkommen forenkling af udbudsreglerne, mener Dansk Erhverv. Nu bliver det nemmere for virksomhederne at få det offentlige som kunde. Økonomi- og erhvervsministeriet har i dag offentliggjort en række nye regler, der skal gøre udbud nemmere for både den offentlige udbyder og virksomheder. Dansk Erhverv byder ændringer velkommen: