Nye investeringer i vækst og arbejdspladser i hovedstaden

Regeringen og Vækstforum Hovedstaden har indgået en partnerskabsaftale, der skal skabe vækst og nye arbejdspladser.

Med aftalen investeres der blandt andet i en ny strategisk satsning på design og mode. Regeringen og Vækstforum hovedstaden er derudover enige om at samarbejde om at skabe bedre bredbånds- og mobildækning i hele hovedstadsområdet.

Erhvervs- og vækstminister, Henrik Sass Larsen:

''Hovedstaden er en vigtig drivkraft for vækst i dansk økonomi. Derfor har vi netop givet hinanden håndslag på, at vi vil styrke vækstvilkårene gennem en række nye partnerskaber samt en styrket indsats for at samle kræfterne på tværs af Øresund.''

''Mode og design er blandt de områder, der er med til at trække væksten og sætte hovedstaden på verdenskortet. Her etablerer vi et partnerskab mellem staten og Vækstforum Hovedstaden. Ved at samle kræfterne for-venter jeg, at vi kan hjælpe flere virksomheder med at se vækstmuligheder i at anvende design, nye materialer og nye teknologier.''

 
Udover investeringen i den nye designsatsning skal vækstpartnerskabet også bidrage til at tiltrække internationale forskere og virksomheder til hovedstadsområdet, blandt andet ved at udnytte potentialerne i forskningsanlægget European Spallation Source (ESS) maksimalt.

 

Uddannelses- og forskningsminister, Sofie Carsten Nielsen:

''Hovedstadsregionen skal være blandt de allerbedste inden for forskning og udvikling. Derfor er jeg særdeles godt tilfreds med, at vi med vækstpartnerskabet kan styrke indsatsen for at få mest muligt ud forskningsfaciliteten ESS, som bliver bygget i Lund.''

 ''ESS rummer et kæmpe potentiale for hovedstadsområdet. Med etableringen af ESS bliver Øresundsregionen et samlingspunkt for nogle af verdens bedste forskere, og vil bidrage til at bringe Danmark helt i front på det materiale- og bioteknologiske område.''

Hos Vækstforum Hovedstaden er der også tilfredshed med det nye vækstpartnerskab. 

Regionsrådsformand, Sophie Hæstorp Andersen:

''Det vigtigste er, at vi nu investerer 70 mio. kr. i at sikre vækst og skabe nye arbejdspladser til gavn for alle de mennesker, som bor og arbejder i vores region. Sammen med regeringen tager vi ansvar for at skabe en større og stærkere metropol, så vi kan konkurrere med eksempelvis Hamborg, Stokholm og Amsterdam. Når vi står sammen i Greater Copenhagen er vi stærkere i kampen om at tiltrække investeringer, internationale virksomheder og talenter, end hvis vi arbejder hver for sig. På den måde kan vi skabe vækst og arbejdspladser, som vi ellers risikerer at gå glip af.''

Særligt er medlem af formandsskabet, borgmester Steen Hasselriis tilfreds med at få landet aftalen med regeringen, fordi aftalen også omfatter mobildækning i regionens yderområder:

''Det er en rigtig god julegave, at vi nu har fået forpligtet de nødvendige parter til at finde løsninger på de problemer, som vi har med mobiltelefondækning i yderområderne. I Halsnæs Kommune oplever vi ofte manglende mobildækning, som både hæmmer erhvervslivet og borgerne. Som en bonus for vores turister i Greater Copenhagen skal der nu også kigges på, hvordan turister kan tilbydes langt bedre adgang til wifi. Det vil gøre det langt mere attraktivt for turister og tilrejsende erhvervsdelegationer at besøge vores region.''

Regionalt vækstpartnerskab for 2015 mellem regeringen og Vækstforum Hovedstaden

 
Emneord: Erhvervs- og Vækstministeriet, Vækstforum Hovedstaden, Dansk vækst, Sofie Carsten Nielsen
Erhvervs- og Vækstministeriet på DenOffentlige.dk Erhvervs- og Vækstministeriet
Aktivitet: Artikler: 85 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 28.06.17 Politik
  Vækstpartnerskabsaftale styrker samlet Greater Copenhagen

  Regeringen og Vækstforum Hovedstaden har netop indgået en ny vækstpartnerskabsaftale. Med aftalen iværksættes et samarbejde om fremtidsperspektiverne for erhvervsudviklingen i hovedstadsregionen.

 • 25.10.16 Infrastruktur
  1126 statslige job flyttet ud af hovedstaden på et år

  Det er nu ét år siden, at regeringen fremlagde sin plan for bedre balance i placeringen af statslige arbejdspladser overalt i Danmark. Status er, at 1126 ud af de planlagte 3900 statslige job i dag er flyttet ud af hovedstaden. Både tidsplan og økonomien holder sig indenfor planen, skriver Erhvervs- og Vækstministeriet. Faktaark om status her.

 • 09.06.16
  Aftale om ny planlov skal bidrage til et Danmark i bedre balance

  Regeringen har i dag indgået en aftale med Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti om "Et Danmark i bedre balance - Bedre rammer for kommuner, borgere og virksomheder i hele landet". Hent aftale-papirerne her.

 • 24.02.16 Politik
  Nyt Dialogforum skal hjælpe virksomheder med at koble samfundsansvar og vækst

  Hos en socialøkonomisk virksomhed i Kolding lancerede erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst, som skal være regeringens nye platform for dialog om, hvordan samfundsansvar og vækst kan gå hånd i hånd. Se kommissorium og sammensætning her.

 • 19.05.15 Politik
  Masser af eksportmuligheder i Sverige

  Holstebro Kommunes vækstinitiativ ”Holstebro Goes Global” og den danske ambassade i Sverige inviterer til temamøde om eksport til Sverige, den 4. juni 2015 i Nupark, for at sætte fokus på nabolandets marked og forretningskultur.