Nye problemer: Forkerte beløb kan blive udbetalt

De indefrosne feriepenge har været til meget debat i disse coronatider. Topskat eller ej? Fem uger eller tre uger? Automatisk udbetaling eller ej? Og skulle de overhovedet udbetales. Nu viser det sig, at der er endnu et problem.

Aftalen er på plads, der kan udbetales tre uger til almindelig indkomstbeskatning. Borgerne skal selv lave en forespørgsel for at få pengene ud, og så burde den sag være lukket, men der er opstået et lille problem.

Selvom flere hundredetusindvis af danskere nu ser frem til et ekstra skilling til efterårsferien, så kan danskerne altså ikke regne med, at det beløb, de får udbetalt rent faktisk også er det korrekte beløb.

Beskæftigelsesministeriet fortæller til Jyllands Posten, at nogle danskere vil opleve at få for meget udbetalt, mens andre vil få for lidt.
 
“Der forventes at blive udbetalt for meget i nogle situationer og for lidt i andre situationer,” lyder det fra beskæftigelsesministeriet.
 
Årsagen til problemet er, at arbejdsgiverne endnu ikke har indberettet det fulde beløb, som danskerne har optjent i feriepenge. Derfor vil det udbetalte beløb blive et skøn, hvorfor beløbet selvfølgelig skal efterreguleres.
 
Sådan vil pengene blive udbetalt
 
Når vi rammer oktober, vil det være muligt at gå ind på borger.dk og foretage en udbetaling af sine indefrosne feriepenge.
 
Derefter vil der gå et par dage, og så modtager man et brev med den præcise udbetaling.
 
Herefter vil der gå et par uger, før pengene vil stå til rådighed på nemkontoen. 
 
Hvis man ikke ønsker at få udbetalt feriepenge, skal man ikke gøre noget.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 01.09.20 Lovgivning
  Bred politisk enighed om udvidet sorgorlov

  Den brede politiske aftale om at udvide retten til sorgorlov til seks måneder (26 uger) for forældre, der mister børn under 18 år, er nu sendt i høring. Lovforslaget skal behandles i oktober og træde i kraft ved årsskiftet.

 • 18.08.20 Lovgivning
  Tre ugers feriepenge er på vej til danskerne

  Et bredt flertal i Folketinget har mandag vedtaget lovforslaget, der sikrer, at danskerne til oktober kan få udbetalt op til tre uger af deres indefrosne feriepenge.

 • 13.08.20 Lovgivning
  Nu skal racismeparagraffen afskaffes

  Med et nyt borgerforslag vil en gruppe danske borgere forsøge at få Folketinget til at afskaffe straffelovens paragraf 266 b, der ulovliggør ytringer som truer, forhåner eller nedværdiger en gruppe personer på baggrund af race, hudfarve, nationale eller etniske oprindelse, tro eller seksuelle orientering. Paragraffen er populært kendt som racismeparagraffen.

 • 11.08.20 Lovgivning
  Sådan ender feriepengesagaen: Tre uger der beskattes som almindelig indkomst

  Til oktober kan danske lønmodtagere få udbetalt tre uger af deres indefrosne feriepenge, og de beskattes som almindelig indkomst. Det fremgår af lovforslaget, som beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har fremsat i Folketinget tirsdag.

 • 01.07.20 Lovgivning
  Fra i dag er dyre kviklån forbudt

  Fra onsdag den 1. juli 2020 er det forbudt at udbyde de dyre forbrugslån, der har ført til gældsproblemer for mange danskere.