Foto: Shutterstock

Nye restriktioner gældende fra i dag lørdag

Fra i morgen, lørdag, er der indført nye restriktioner i Danmark. Det er blevet forbudt at holde store private fester med op til 500 gæster.

Det har hidtil været muligt at afholde større private fester med op til 500 mennesker. Det har været tilladt på både hoteller og restauranter. Allerede fra i morgen klokken 12 er det dog forbudt.

I stedet vil det nuværende forsamlingsforbud på 50 personer også være gældende for private fester. Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet.

Fester er kilde til smittespredning

Ekstra Bladet har talt med flere sundhedsordførere, der har udtalt sig om årsagen til den nye restriktion. Restriktionen er indført som følge af, at det isr er til fester, at der forekommer smittespredning.

Det vil fortsat være muligt at afholde arrangementet med mange deltagere. Det kræver dog, at der er faste siddepladser. Derfor er denne restriktion ikke noget, der har indflydelse på afholdelse af fodboldkampe og koncerter.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne