Nye tal: Bilsalget faldt, men stoppede ikke

Ifølge bilimportører faldt antallet af solgte personbiler med 22 procent, da der var usikkerhed om afgifter.

Usikkerheden om de fremtidige bilafgifter satte tilsyneladende sit præg på bilsalget i september, hvor registreringsafgifterne var genstand for politisk forhandling frem til 21. september.

Tal fra De Danske Bilimportører viser, at der blev solgt 14.371 personbiler sidste måned.

Det er en tilbagegang på 22 procent i forhold til samme periode sidste år.


Tallene viser, at der frem til indgåelsen af aftalen først og fremmest blev solgt biler, hvor en eventuel prispåvirkning ville blive minimal.

Samtidig er der efter 21. september solgt mange af de modeller, som stiger i pris 3. oktober, når de nye afgifter træder i kraft.

- Endelig er der skabt ro om afgifterne, hvilket betyder, at vi nu forventer at se en stigning i efterspørgslen igen. 

- Vi forventer igen at se et stabilt marked, når de nye og generelt lavere afgifter træder i kraft 3. oktober, siger Gunni Mikkelsen, der er direktør for De Danske Bilimportører.

Det lave salg i september betyder, at bilsalget i år indtil nu ligger på niveau med samme periode sidste år. Igennem det meste af 2017 har salget ellers været højere i år end sidste år.

De nye afgifter betyder i grove træk, at de mindste biler bliver en smule dyrere, mens der til gengæld bliver penge at spare på mellemklassebiler med god brændstoføkonomi.

Ifølge Louise Aggerstrøm Hansen, der er privatøkonom ved Danske Bank, vil det faldende bilsalg formentlig kunne ses, når privatforbruget for tredje kvartal skal gøres op.

- Det skyldes også, at andre indikatorer for det private forbrug generelt har været sløje i kvartalets løb, skriver hun i en kommentar til tallene.

/ritzau/

Emneord: Bilsalget, Bilafgifter, Bilmarkedet, Bilpark, De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også