Antallet af offentligt ansatte falder

Beskæftigelsen i det offentlige går tilbage for fjerde kvartal i træk, men den er fortsat høj, vurderer økonom

Beskæftigelsen i den offentlige sektor faldt i andet kvartal med 0,5 procent, viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Nedgangen svarer til 3600 færre ansatte. Det er fjerde kvartal i træk, at den offentlige beskæftigelse går tilbage.
Der er skåret ned i både kommuner, region og stat. I antal ansatte er der et fald på 2600 i kommunerne, mens regionerne har 600 færre ansat og staten 400 færre.
Cheføkonom Steen Bocian fra Danske Bank påpeger dog, at den offentlige beskæftigelse fortsat er høj i en historisk kontekst.
- Der er således trods faldet over det seneste år fortsat 33.700 flere ansatte i den offentlige sektor, end der var i 2007, siger han.
Ifølge Steen Bocian skyldes faldet nu blandt andet, at kommunerne fik ansat for mange i forhold til kommuneaftalerne frem til 2009.
- Antallet af offentligt ansatte er i sidste ende et politisk valg, men det er værd at holde fast i, at der har været behov for at dæmpe den offentlige udgiftsvækst -ellers ville kravene til skattestigninger i sidste ende blive uhensigtsmæssigt store, siger Steen Bocian.
Det er især på det sociale område, at beskæftigelsen falder. Her er antallet af ansatte faldet med 10.000 det seneste år. Der er dog fortsat cirka 15.000 flere ansatte inden for det sociale område i dag end i 2007, påpeger Steen Bocian.
Totalt er antallet af offentligt ansatte, der i 2010 nærmede sig 780.000, nu nede på ca. 761.000.

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer