Danmark bør holde trit med flerårige visa

23/4/13 12:47

Dansk Industri

Schengen-landene gør i stigende omfang brug af mulighederne for at udstede flerårige visa. Det er til fordel for både samhandlen og turismen. Derudover sparer de offentlige myndigheder på sigt penge ved at udstede flerårige visa. Danmark burde gå samme vej, mener DI.

Opgørelse fra Europa-Kommissionen viser, at Schengen-landene i stigende omfang udsteder flerårige visa. I 2012 udgjorde de flerårige visa 42 procent af samtlige udstedte visa til Schengen-landene. Danmark ligger under gennemsnittet i EU, da kun en tredjedel af de udstedte visa er flerårige.


 

- Opgørelsen fra Kommissionen viser, at vores nabolande er meget fokuseret på at give forretningsfolk og turister en enkel og smidig adgang til deres land, siger chefkonsulent Sune K. Jensen, DI.

Tyskland tager teten
De sidste to år har eksempelvis Tyskland arbejdet målrettet med at øge antallet af udstedte flerårige visa. Nye tal fra det tyske udenrigsministerium viser, at indsatsen har båret frugt. I 2010 udstedte de tyske ambassader og repræsentationer cirka 197.000 flerårige visa, i 2012 er det antal steget til 326.000. Alene antallet af fem-årige visa er steget med 363 procent. Det er især udenlandske forretningsfolk, som tyskerne i stigende grad udsteder flerårige visa til.

- De danske visumregler og praksis er generelt tilfredsstillende, men der er en række områder, hvor vi kan blive bedre - eksempelvis når det gælder udstedelsen af flerårige visa. Erfaringerne fra Tyskland viser med al tydelighed, at det kan svare sig aktivt at arbejde for at øge antallet af flerårige visa, siger Sune K. Jensen.

Flere fordele med flerårige visa
Han peger på, at med de flerårige visa bliver det nemmere for udenlandske forretningsfolk og turister at komme til Danmark. Ligesom udstedelsen af flerårige visa på sigt betyder en besparelse for det offentlige, da de ikke lige så ofte skal udstede visa til de samme personer.

- Endelig kan udstedelsen af flerårige visa være med til at understøtte indtrykket af Danmark som et åbent land, siger Sune K. Jensen.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.