Danskerne dyrker mere idræt

Den første nationale undersøgelse af danskernes motions- og sportsvaner siden 2007 viser en idrætssektor i kraftig vækst. Stadigt flere voksne danskere dyrker sport eller motion. Næsten to ud af tre voksne danskere over 16 år og næsten ni ud af ti danske børn i alderen 7-15 år dyrker regelmæssigt sport eller motion.

Mens børnenes idrætsdeltagelse er stabil, viser undersøgelsen ’Danskernes motions- og sportsvaner’, at især de travle 30-39-årige har løftet deres idrætsdeltagelse i forhold til den seneste nationale undersøgelse i 2007.

De nye tal bliver offentliggjort og diskuteret på Idans konference 'Idrættens største udfordringer II' i Vejen Idrætscenter onsdag og torsdag.

Bag undersøgelsen står Idrættens Analyseinstitut med økonomisk støtte fra Lokale- og Anlægsfonden, Danmarks Idræts-Forbund, Dansk Firmaidrætsforbund og Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger (DGI).

Læs mere om undersøgelsens første resultater i artiklerne nedenfor.

Danskerne dyrker mere idræt
Den første nationale undersøgelse af danskernes motions- og sportsvaner siden 2007 viser en idrætssektor i kraftig vækst. Stadigt flere voksne danskere dyrker sport eller motion.

Løb og styrketræning vokser mest
Danskerne er blevet en nation af motionister, viser en ny måling af danskernes motions- og sportsvaner. Især jogging og styrketræning er i vækst.

Emneord: Idræt, Frivillighed, Motion, DGI, Lokale- og Anlægsfonden, Danmarks Idrætsforbund
DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 11.07.15 Troels
    Motion og helbred

    Større fokus på sundhed virker. Godt at se en positiv udvikling på området - der også gør underværker for helbredet. God sommer.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også