Debat og konference om fremtidens lederskab

27/10/2011 14:51

Nick Allentoft

Fremtidens offentlige lederskab er omdrejningspunkt, når offentlige topledere kalder til konference 10. november på Christiansborg. DenOffentlige er mediepartner på arrangementet, og vil i samarbejde med arrangørerne sætte fokus på ledelse, lederskab og styring op til - og i tiden efter - konferencen.

Direktør for professionshøjskolen Metropol, Stefan Hermann, og tidligere forsvarschef Tim Sloth Jørgensen varmer op til lederskabskonference i september med stærke opfordringer til både ledere, politikere og medarbejdere. Både ledere og medarbejdere må gribe i egen barm og indstille sig på forandringer, hvis den offentlige sektor skal leve op til de kommende års skrappe krav om mere kvalitet for færre ressourcer.
- Lederne skal holde fast i at afvise mere kontrol som den eneste vej frem - også når pressen kaster sig over en enkeltstående sag og politikere vil udvise handlekraft, siger Tim Sloth Jørgensen, tidligere forsvarschef i videointerview, der kan ses her.
En anden offentlig topleder, Stefan Hermann, der præger fremtidens leder via sin stilling som direktør for professionshøjskolen Metropol siger:
- Medarbejderne skal være mere selvkritiske og tro på, at deres faglighed ikke antastes af at inddrage både borgere, frivillige og private i nytænkningen, i videointerview, der kan ses her.

Fremtidens lederskab
Det handler om ledelse, lederskab og den offentlige sektors fremtid, når en række offentlige topledere den 10. november sætter fremtidens lederskab til debat. Henrik Hjortdal, der er dybt involveret i forskningsprogrammet SLIP om fremtidens offentlige ledelse og styring og tidligere leder i finansministeriet, er primus motor for konferencen.
- Vi ønsker at sætte fokus på, hvad der kommer efter New Public Management. Der har været megen kritik af målinger, standarder og kontrakter. Nu er tiden kommet til at se på, hvad der skal træde i stedet i fremtiden. Hvad skal bevares, hvad skal smides væk? Hvilke nye tiltag er godt nyt og hvad er nye modefænomener, som bare vil forgylde forskere og konsulentfirmaer uden effekt for borgerne? Hvilke ideer til nye styringsformer ligger der ude i landet? Hvilke ideer kan vi få fra andre lande og fra forskningen?, siger Henrik Hjortdal til denoffentligesektor.dk

Lederskab til debat
I samarbejde med arrangørerne bag konferencen sætter DenOffentlige det offentlige lederskab til debat med en række interviews, analyser og artikler. Henrik Hjortdal lægger ud med to stærke interviews med direktøren for en af landets største professionshøjskoler, Metropol, Stefan Hermann og kommunaldirektør Klaus Majgaard, som fra hver deres hjørne i den offentlige sektor peger på enorme udfordringer. 

Find alle interviews her

Mest Læste

Annonce