DI: Finland er en oplagt handelspartner

09/04/2013 10:21

Dansk Industri

CEO for Vestas Wind Systems A/S, Ditlev Engel, udvekslede håndtryk torsdag med den finske præsident Sauli Niinistö, mens HKH Kronprins Frederik og DI's adm. direktør Karsten Dybvad så til.

Der blev udvekslet handelshåndtryk mellem Danmark og Finland, da den finske præsident Sauli Niinistö, HKH Kronprins Frederik og en finsk erhvervsdelegation i dag deltog i et rundbordsmøde med danske virksomheder i Dansk Industri.

- Finland er allerede en vigtig og nær handelspartner for danske virksomheder, og vi håber, at mødet i dag kan være afsæt for flere handelsaftaler. Desuden har de finske virksomheder stor erfaring med det russiske marked, hvor de har en unik placering. Hvis danske virksomheder vælger at eksportere til Finland eller etablere samarbejde med finske virksomheder, kan det derfor samtidig være en vej ind på det store russiske marked, siger adm. direktør Karsten Dybvad, Dansk Industri.

Den finske præsident var ledsaget af en erhvervsdelegation under ledelse af koncernchef Hans Sohlström fra den finske Rettig Group. Rettig Group spiller en stor rolle i samarbejdet mellem det finske erhvervsliv og den finske regering om at skabe 40.000 nye job i Finland inden for cleantech. Målet er at sikre Finland en plads i det globale førerfelt på cleantech-området i 2020.

- Det høje grønne ambitionsniveau i både Danmark og Finland skaber gode muligheder for at udbygge det dansk-finske samarbejde om udvikling og salg af grønne løsninger. Men jeg mener, at der kan skabes vækst og arbejdspladser inden for alle erhvervssektorer ved at handle med Finland, siger adm. direktør Karsten Dybvad.

 

Mest Læste

Annonce