DI: Finland er en oplagt handelspartner

09/4/13 8:21

Dansk Industri

CEO for Vestas Wind Systems A/S, Ditlev Engel, udvekslede håndtryk torsdag med den finske præsident Sauli Niinistö, mens HKH Kronprins Frederik og DI's adm. direktør Karsten Dybvad så til.

Der blev udvekslet handelshåndtryk mellem Danmark og Finland, da den finske præsident Sauli Niinistö, HKH Kronprins Frederik og en finsk erhvervsdelegation i dag deltog i et rundbordsmøde med danske virksomheder i Dansk Industri.

- Finland er allerede en vigtig og nær handelspartner for danske virksomheder, og vi håber, at mødet i dag kan være afsæt for flere handelsaftaler. Desuden har de finske virksomheder stor erfaring med det russiske marked, hvor de har en unik placering. Hvis danske virksomheder vælger at eksportere til Finland eller etablere samarbejde med finske virksomheder, kan det derfor samtidig være en vej ind på det store russiske marked, siger adm. direktør Karsten Dybvad, Dansk Industri.

Den finske præsident var ledsaget af en erhvervsdelegation under ledelse af koncernchef Hans Sohlström fra den finske Rettig Group. Rettig Group spiller en stor rolle i samarbejdet mellem det finske erhvervsliv og den finske regering om at skabe 40.000 nye job i Finland inden for cleantech. Målet er at sikre Finland en plads i det globale førerfelt på cleantech-området i 2020.

- Det høje grønne ambitionsniveau i både Danmark og Finland skaber gode muligheder for at udbygge det dansk-finske samarbejde om udvikling og salg af grønne løsninger. Men jeg mener, at der kan skabes vækst og arbejdspladser inden for alle erhvervssektorer ved at handle med Finland, siger adm. direktør Karsten Dybvad.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.