Færre kommunale chefer får en fyreseddel

Igennem en årrække har der været en stigning i antallet af cheffyringer i kommunerne, men nu er kurven knækket. I 2010 blev 85 afskediget og i 2011 var det 65. Tallene dækker over kommunaldirektører, direktører og mellemledere.

- Kommunalbestyrelserne har i flere år været hurtige på aftrækkeren, når de har haft brug for syndebukke, siger chefen for de offentlige chefer i djøf, Per Hansen, til DenOffentligeSektor.dk

I den sidste uge har der været flere eksempler på, at kommunaldirektører og chefer er stoppet efter få måneders arbejde. Blandt andet Henrik Græsdal i Haderslev og Klaus Majgaard i Furesø.

Er det en ny tendens, at cheferne hurtigt "giver op"?

- Mig bekendt er det ikke en tendens, at cheferne stopper hurtigt, siger Per Hansen.

På den anden side af forhandlingsbordet hos KL fornemmer han også en vis forsigtighed. Set i det lys er der kommet færre fyringer, lyder en mulig forklaring fra Per Hansen.

Hvorfor får Græsdal 1,7 mio. kr. i gyldent håndtryk og Majgaard ingenting?

- Jeg kan ikke komme ind på de konkrete sager, men djøf har oprustet rådgivningen af medlemmerne i en tid, hvor budgetlov og den økonomisk krise fylder meget i kommunerne. Generelt set er vilkårene aftalt på forhånd. Det hele beror dog på den enkelte situation, forklarer Per Hansen.

 

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer