Fond til grøn omstilling

19/3/13 12:09

Dansk Industri

Nu kan virksomheder og organisationer søge tilskud til grøn omstilling af deres forretning og dermed udnytte ressourcerne bedre. DI bakker op om initiativet, men har samtidigt en bekymring for, om der er for mange ordninger på området.

Bæredygtige materialer skal i højere grad integreres i produkterne og genbrug i højere grad i højsædet. Det skal en ny Grøn Omstillingsfond på 40 millioner kroner hjælpe virksomheder med til. DI’s miljøpolitiske chef Karin Klitgaard synes, at der er tale om nogle fine formålserklæringer.

Bæredygtige materialer skal i højere grad integreres i produkterne og genbrug i højere grad i højsædet. Det skal en ny Grøn Omstillingsfond på 40 millioner kroner hjælpe virksomheder med til. DI’s miljøpolitiske chef Karin Klitgaard synes, at der er tale om nogle fine formålserklæringer.

For mange ordninger
- Men vi er noget bekymrede over, at indsatsen for at fremme en ressourceeffektiv produktion i Danmark spredes ud over for mange ordninger med nærmest enslydende formål. Det er dog fint at sætte fokus på blandt andet designfasen, mener hun.

Den grønne omstillingsfond er en del af en grøn omstillingspakke, som regeringen og Enhedslisten afsatte i forbindelse med finansloven for 2013. Fonden skal bidrage til at ruste danske virksomheder til fremtidens ressourceknappe økonomi.

Grøn omstilling er god forretning
Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen lancerede fonden tirsdag. Hun peger på, at stigende råvarepriser betyder, at ressourceoptimering og evnen til at genanvende materialer er blevet centrale konkurrence-parametre.

- Hvis danske virksomheder skal styrke produktiviteten og konkurrenceevnen, er det derfor afgørende, at virksomhederne reducerer ressourceforbruget. Med Grøn Omstillingsfond hjælper vi virksomheder i Danmark til at skabe en god forretning gennem ressourceoptimering, fortæller ministeren i en pressemeddelelse.

Andre grønne initiativer
Det er virksomheder, organisationer og offentlige institutioner, der kan søge om tilskud fra Grøn Omstillingsfond.

Fonden retter sig mod forretningsudvikling, produktion, salg og markedsføring af grønne produkter og serviceydelser.

Regeringen og Enhedslisten har desuden indgået aftale om en række andre grønne, erhvervsrettede initiativer. Det gælder bl.a. maritim omstillingspulje, indsats for at begrænse virksomheders spild gennem industrielle symbioser samt et grønt iværksætterhus.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.