Grumsede regler omkring udstyr til drikkevand

09/04/2013 09:27

Dansk Industri

Vandhaner, rør og sammenkoblinger til drikkevandet er alt sammen underlagt skrappe danske miljøkrav og er unødigt mere bøvlede end i andre EU-lande. Dansk enegang på det område er dyrt og til skade for konkurrenceevnen ifølge DI Handel.

Danmark går enegang i EU med krav om nye godkendelser og registreringer hvert tredje år. Og siden den 1. april er reglerne blevet skærpet igen gældende for ikke blot vandhaner, rør og sammenkoblinger men stort set alle greb, slanger, beslag og små dimser. Branchedirektør i DI Handel, Lars William Wesch, har svært ved at se de fornuftige argumenter for, at Danmark skal gå enegang med særlige skrappe regler på området.

Besværligt og dyrt
- Vi skal selvfølgelig passe på vores drikkevand. Men det giver jo ingen mening, at produkterne skal godkendes hver tredje år, hvis der ikke er ændret på produktet i mellemtiden, slår branchedirektøren fast.

Han peger på, at godkendelsesordninger på byggeområdet i forvejen generelt er meget besværlige og koster mange penge i Danmark. Prisen er knap 10.000 kroner per godkendelse, som skal fornyes hvert tredje år med samme pris hver gang.

Til skade for konkurrenceevnen
- Det betyder også, at vi i Danmark gør os mindre attraktiv som international samhandelspartner, forklarer Lars William Wesch.

Praktisk har det ifølge ham den konsekvens, at danske virksomheders omkostningsniveau bliver højere, og at flere udenlandske spillere vil fravælge det relativt lille danske marked.

- Og det er ikke godt for konkurrenceevnen, konstaterer branchedirektøren.

Mest Læste

Annonce