Her er Danmarks mest forurenede vej

23/06/2011 12:03

Nick Allentoft

En gade i København har den tvivlsomme ære at have Danmarks højeste koncentration af kvælstofdioxid.

Hvis man har problemer med åndedrættet, bør man nok undgå at tage en dyb indånding på Sydhavnsgade, der munder ud i Sjællandsbroen ved København.
Det er nemlig Danmarks mest forurenede gade, skriver Videnskab.dk
Sydhavnsgade byder på landets højeste koncentration af den sundhedsskadelige kvælstofdioxid, den såkaldte NO2.
Men faktisk overskrider en række gadestrækninger i hovedstaden grænsen for, hvor meget kvælstofdioxid der må være i luften.
Den stærkt trafikerede H.C. Andersens Boulevard, der ligger lige midt i København og løber forbi Rådhuspladen, belastes også af store mængder os, der stammer fra bilernes udstødning.
Faktisk steg koncentrationen af NO2 på en del af boulevarden i 2010. Det kan skyldes byggerier tæt på målestationerne, lyder det.
Danmarks Miljøundersøgelser ved Aarhus Universitet måler hvert år luftkvaliteten i de største danske byer. Og man kan roligt gå på gaderne i Odense, Aarhus og Aalborg, hvor forureningen holder sig inden for grænserne.
Kvælstofdioxiden kan belaste menneskers luftveje, sætte gang i hosteanfald og gøre kroppen mere modtagelige over for infektioner, skriver videnskab.dk.
Koncentrationerne af NO2 i København er også høje på Nørre Søgade, Ågade, Lyngbyvej, Toftegårds Allé, Bernstorffsgade, Gyldenløvesgade, Falkoner Allé og Frederikssundsvej.

Mest Læste

Annonce