Her er Danmarks mest forurenede vej

En gade i København har den tvivlsomme ære at have Danmarks højeste koncentration af kvælstofdioxid.

Hvis man har problemer med åndedrættet, bør man nok undgå at tage en dyb indånding på Sydhavnsgade, der munder ud i Sjællandsbroen ved København.
Det er nemlig Danmarks mest forurenede gade, skriver Videnskab.dk
Sydhavnsgade byder på landets højeste koncentration af den sundhedsskadelige kvælstofdioxid, den såkaldte NO2.
Men faktisk overskrider en række gadestrækninger i hovedstaden grænsen for, hvor meget kvælstofdioxid der må være i luften.
Den stærkt trafikerede H.C. Andersens Boulevard, der ligger lige midt i København og løber forbi Rådhuspladen, belastes også af store mængder os, der stammer fra bilernes udstødning.
Faktisk steg koncentrationen af NO2 på en del af boulevarden i 2010. Det kan skyldes byggerier tæt på målestationerne, lyder det.
Danmarks Miljøundersøgelser ved Aarhus Universitet måler hvert år luftkvaliteten i de største danske byer. Og man kan roligt gå på gaderne i Odense, Aarhus og Aalborg, hvor forureningen holder sig inden for grænserne.
Kvælstofdioxiden kan belaste menneskers luftveje, sætte gang i hosteanfald og gøre kroppen mere modtagelige over for infektioner, skriver videnskab.dk.
Koncentrationerne af NO2 i København er også høje på Nørre Søgade, Ågade, Lyngbyvej, Toftegårds Allé, Bernstorffsgade, Gyldenløvesgade, Falkoner Allé og Frederikssundsvej.

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer