KL: Samme regulering af vederlag til kommunalpolitikere som til MF’ere

Når Folketingets medlemmer kan bevilge sig selv en bedre regulering af deres løn, burde de også være lydhøre over for kommunalpolitikeres rimelige ønske om en bedre regulering af deres vederlag. Det siger KL’s formand, Erik Nielsen, i en kommentar til, at Folketinget netop har vedtaget en ny og gunstigere regulering af deres egen lønudvikling.  

”KL har længe efterlyst, at der bliver kigget på vederlaget til kommunalpolitikere. Blandt andet fordi vi med kommunalreformen fik et meget større ansvar, uden at vederlaget af den grund blev hævet, og fordi reguleringen i dag ikke følger med lønudviklingen,” siger Erik Nielsen.

”Jeg kan konstatere, at hver gang KL rejser diskussionen, får vi at vide af skiftende regeringer, at tiden ikke er den rigtige. Nu får Folketingets medlemmer en forbedring af deres egen lønregulering. Så vil det være naturligt, hvis de i samme åndedrag også er parat til at kigge på kommunalpolitikeres vederlag,” mener KL’s formand.
 

Problemet er, at vederlaget til kommunalpolitikere ikke reguleres i takt med den almindelige lønudvikling, men efter en statslig reguleringssats, som er væsentligt mindre – faktisk så beskeden, at vederlaget siden 1997 ikke engang er fulgt med priserne

”Jeg vil gerne understrege: Det skal ikke gøres til et fuldtidsjob at være kommunalpolitiker. Men hvis vi vil tiltrække dygtige folk til det kommunalpolitiske arbejde, skal der også gives et rimeligt vederlag. Hvis vi kan få den samme, løbende regulering, som Folketinget netop har bevilget sig selv, vil det være fint,” siger Erik Nielsen.

Emneord: Kommunalpolitiker, Byrådsmedlem, Politik, Honorar, Løn, Vederlag, Lønudvikling, Folketingsmedlemmer, Erik Nielsen, Borgmester, KL-formand
KL på DenOffentlige.dk Kommunernes Landsforening (KL) er en privat interesse- og medlemsorganisation for alle 98 kommuner i Danmark. Det er KL's formål, at varetage de danske kommuners fælles interesser og bidrage til,...
Aktivitet: Artikler: 113 | Kompetenceområder: 2

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 04.03.20 Sundhed
  PTSD blandt fængselsbetjente: Vi har brug for politisk handling nu

  PTSD-problemet har været syltet alt for længe, vi har brug for politisk handling nu. Det er budskabet fra Fængselsforbundet i forlængelse af Justitsministeriets nye rapport, som er udarbejdet af VIVE, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.

 • 03.03.20 Kommunalt
  Udligningsforhandlingerne: Fælles opfordring fra S-V-borgmestre

  Socialdemokratiet og Venstre må finde hinanden i udligningsforhandlingerne, opfordrer to borgmestre fra hhv. S og V i Furesø og Rudersdal. De to borgmestre har sendt et fælles brev til deres partiformænd med forslag til forbedringer. Udligningsordningen skal give kommuner incitament til at udvikle sig, og den skal sikre en mere ensartet service i kommunerne, mener borgmestrene.

 • 12.12.17 Politik
  Ingen lønfest blandt de offentligt ansatte

  Det er ganske enkelt noget sludder, når Sophie Løhde påstår at lønudviklingen i det offentlige er løbet løbsk. Finansministeriet har nemlig selv været med til at lave en aftale der sikrer, at lønnen hhv. i det offentlige og private følger hinanden..

 • 04.05.17 Politik
  Nyt parti vil indføre app-demokrati

  Nyt parti vil flytte folketingsdebatter og forhandlinger om lovforslag ud til vælgerne med en app. Partiets medlemmer skal følge resultat af afstemninger i sin app.

 • 02.09.16 Politik
  Får politikere løn som fortjent? Nyt forskningsprojekt dykker ned i politikernes aflønning

  Hvor meget skal en politiker have i løn, hvis det står til befolkningen? Hvordan synes politikerne selv, de skal aflønnes? Og hvad får de rent faktisk? Det skal en række forskere fra KORA og CBS undersøge i et nyt, stort forskningsprojekt.