Kommunernes anvendelse af forældrekompetenceundersøgelser

05/10/12 11:53

Administrator

Ankestyrelsen har for Social- og Integrationsministeriet gennemført en undersøgelse af kommunernes anvendelse af forældrekompetenceundersøgelser i børnesager. Forældrekompetenceundersøgelser anvendes hyppigst i anbringelsessager 83 kommuner har besvaret et spørgeskema, som viser, at: - I 2011 blev der udarbejdet 816 forældrekompetenceundersøgelser i de 83 kommuner. Antallet af rekvirerede forældrekompetenceundersøgelser varierer mellem kommunerne.

- Forældrekompetenceundersøgelser anvendes hyppigst i sager, hvor der træffes afgørelse om at anbringe barnet/den unge. I 2011 blev der i 45 procent af de sager, hvor der blev indhentet forældrekompetenceundersøgelse, efterfølgende truffet afgørelse om anbringelse uden for hjemmet.
- Forældrekompetenceundersøgelser gennemføres altid eller ofte af autoriserede psykologer.
Undersøgelserne afdækker i høj grad forældrenes forældreevner
Ankestyrelsens børnesagkyndige konsulenter har vurderet kvaliteten af 10 forældreevneundersøgelser. Vurderingen viser, at:

- I 8 af de 10 undersøgelser er forældrenes evne til at varetage omsorgen for barnet eller den unge afdækket i høj grad eller i nogen grad. De børnesagkyndige vurderer, at undersøgelserne er sammenhængende og valide.
- I stort set alle de gennemgåede undersøgelser har forældrene været informeret med formålet med undersøgelsen, og undersøgelsen er blevet gennemgået med forældrene.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.