Løkke vil ikke ændre på grænseaftalen

Trods EU-skepsis holder statsministereren fast på, at grænseaftalen godt kan gennemføres uden ændringer.

Regeringen har ingen planer om at bede Dansk Folkeparti om at ændre på grænseaftalen.
Det fastholder statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), efter førstedagen af et EU-topmøde i Bruxelles.
- Det har jeg bestemt ikke nogen ambitioner om, og det forudser jeg heller ikke er nødvendigt, siger Løkke.
EU's kommissær for indre anliggender, Cecilia Malmström, har ellers ifølge Berlingske gjort det klart, at det er nødvendigt at ændre grænsekontrollen, hvis Løkke skal holde sit løfte til Bruxelles om at holde sig inden for EU-lovgivningen.
- Hvis Danmark i stedet gør, som man først annoncerede, er det imod Schengen-
reglerne og
den interne
fri bevægelighed, siger Malmström til Berlingske.
Statsministeren holder dog fast på, at grænsesagen er "i god gænge", og at både Danmark og EU-Kommissionen mener, at det kommer til at fungere "konstruktivt og gnidningsfrit".
- Der er lavet en glimrende aftale i Danmark. En fantastisk aftale, som skal skabe mere tryghed. Som skal undgå at landet flyder over med våben, med narkotika, med kopivarer, med menneskesmuglere. En rigtig, rigtig god aftale, siger Lars Løkke.
Samtidig lægger Løkke et nyt argument til grænseaftalens beslutning om at bygge nye toldbygninger ved grænserne. Det handler om arbejdsmiljø, forklarer han.
- I tredje fase er der spørgsmål omkring teknologi og infrastruktur, der sikrer, at også danske toldere har arbejdsvilkår, der gør, at vi kan møde f.eks. EU’s bestemmelser om arbejdsmiljø.
- Jeg har det synspunkt, at hvad enten man er tolder eller ansat et andet sted i den offentlige sektor eller den private sektor, så skal man have nogle ordentlige arbejdsvilkår, siger Løkke.

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer