Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen: Tallene er forhøje

06/10/20 10:18

Mette Frederiksen taler netop nu til den danske befolkning i forbindelse med folketingets åbning. Her fortæller hun, at sundhedsmyndighederne mener, at tallene er for høje.

Netop nu bliver der afholdt taler i forbindelse med folketingets åbning. Efter et kort udlæg fra det længstsiddende medlem, Bertel Haarder, skulle folketingets formand holde en kort tale, inden det blev tid til statsminister Mette Frederiksen.

Hun lagde sin tale ud med at tale om corona, hvor hun først gjorde status på situationen, som den er lige nu.

“De seneste tre uger har vi i gennemsnit haft 450 smittede om dagen og 120 indlagte, hvilket er det højeste tal siden maj. Indtil videre er det lykkedes os at bremse stigningen, inden den har fået for godt fat. Det har medført nye restriktioner, som desværre har været nødvendige.” lyder det fra Mette Frederiksen i åbningstalen, der blandt andet sendes live på DR1.

Smitten er for høj i forhold til årstiden

Derefter fortalte statsministeren, at selvom hun er positivt, så er antallet af smittede for højt i forhold til, hvad det burde være. Det mener sundhedsmyndighederne med tanke på, at vi er på vej ind i vinteren.

“Meget tyder på, at vi i Danmark, som situationen er lige nu, har styr på epidemien. Det skyldes ikke mindst, at vi er et af de lande, der tester mest. Sundhedsmyndighedernes vurdering er, at tallene er for høje, nu hvor vi går ind i vinteren.” lyder det fra statsministeren, der kommer med en opfordring.

“ Derfor har vi brug for alles indsats igen. Regeringen vil snart præsentere et varslingssystem, der giver mere forudsigelighed, når smitten stiger,” lyder det fra statsministeren.

Hvornår det nye varslingssystem bliver præsenteret, melder Mette Frederiksen dog ikke ud om.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.