Mindre og mellemstore bliver løftet

03/5/13 8:59

Dansk Industri

Bred politisk aftale om vækstplan får topkarakter af DI. Der er masser af forbedringer til mindre og mellemstore virksomheder. For de mindre og mellemstore virksomheder er der masser at glæde sig over i den vækstplan, som et bredt politisk flertal blev enige om før bededagsferien.

– I bilbranchen, for hotellerne og for detailhandlen, der er berørt af grænsehandlen, er der elementer, som i allerhøjeste grad kommer de mindre og mellemstore til gode, siger chef for MMV & Entrepreneurship Sidsel Dyrholm Holst, DI.

Lavere omkostninger og mindre bøvl
Herudover fremhæver hun de forlængende momsfrister, som vil styrke virksomhedernes likviditet. Ligesom mulighederne for at hente finansiering i Vækstfonden og EKF udbygges.

– Og så er der alt det andet. Når man afskaffer og lemper en række afgifter, får det betydning for både store og små virksomheder. Det er langt fra kun de store virksomheder, som har betalt afgifter. For de mindre virksomheder giver det lavere omkostninger samtidig med, at man slipper for administrativt bøvl, siger Sidsel Dyrholm Holst.

Topkarakter fra DI
Udover de aftalte lempelser er der afsat en pulje på to mia. kr. i perioden 2017 til 2020, som skal bruges til yderligere lempelser. Det giver en mulighed for at tage fat på afgifter eller uhensigtsmæssige regler.

Samlet set er der topkarakter til vækstplanen fra DI. Virksomhedernes konkurrenceevne forbedres og med nedsættelsen af selskabsskatten bliver det mere attraktivt at investere i Danmark.
På et enkelt område skylder regeringen dog fortsat at levere, mener Sidsel Dyrholm Holst.

Stadig en hurdle med finansiering
– Man vil etablere en ordning, så flere mindre og mellemstore virksomheder kan hente finansiering via erhvervsobligationer. Men der er meget lidt konkret. Her er der behov for handling, for der er stadig mange virksomheder, som har svært ved at hente finansiering, hun.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.