Nedslidningskurven er vendt

09/4/13 8:40

Dansk Industri

Inventaret på danske virksomheder er blevet stadig mere nedslidt over de seneste 10 år. Nu er kurven knækket, men der er behov for større investeringer for at hæve produktiviteten. Nyindkøbte maskiner og robotter snurrer lystigt på Vagn Pedersens Maskinfabrik. Flere er nyleaset i 2012, hvor virksomhedens omsætning steg fra 39 mio. kr. i 2011 til 63 mio. kr. i 2012.

- Under krisen var vi tvunget til at holde igen med investeringer i produktionsapparatet. Men med de nye maskiner kan vi producere mere effektivt, og robotterne gør, at vi kan producere mere især i vores andetholdsskift, hvor vi har svært ved at tiltrække kvalificeret arbejdskraft, fortæller direktør Lars Ravn Nielsen, Vagn Pedersens Maskinfabrik.

Lang vej til toppen
Dermed bidrager virksomheden til et lille knæk i den nedslidningskurve, der siden starten af årtusindet er gået den gale vej i dansk industri.

- Maskiner og inventar er i det seneste årti ikke blevet udskiftet og moderniseret. Det har ført til kraftig nedslidning af produktionsapparatet og det forringer konkurrenceevnen, fordi man får en lavere produk­tivitet, forklarer underdirektør Kent Damsgaard, DI.

Svært at finde nødvendig finansiering
Fra 2010 og frem til 2012 er kurven vendt, fordi virksomhederne slider lidt mindre på udstyret, men investeringerne ligger fortsat lavt, viser en ny analyse fra DI.

- Der er stadig lang vej til en samlet dansk industri med et moderne produktionsapparat og den høje grad af automatisering, som er nødvendig for for alvor at rykke produktiviteten. Det kommer til at kræve store investeringer for mange virksomheder, og desværre ser vi stadig, at især de små og mellemstore virksomheder har svært ved at finde finansieringen til de nødvendige indkøb, siger Kent Damsgaard.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.