Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nu er det fastsat: Denne dato begynder Danmark at vaccinere mod covid-19

23/12/20 9:58

Nu er det slået fast. Danmark begynder at vaccinere mod covid-19 på søndag.

Stort set siden coronavirussen først begyndte at sprede sig, har der været talt om en vaccine. De første meldinger lød på, at den kunne være klar i sommeren 2020, men det viste sig at være for urealistisk.

I stedet blev der talt om først eller andet kvartal af 2021, men pludselig ud af det blå meddelte Pfizer/BioNTech og Moderna, at deres vacciner mod covid-19 var klar.

Nu manglede blot en godkendelse af vaccinen, og den kom forleden. Det betyder, at man i hele EU kan begynde at vaccinere mod covid-19.

I skandinavien har der hele tiden været tale om den 29. december, men nu er det blevet bekræftet, at man i Danmark starter med at vaccinere folk mod covid-19 den 27. december om morgenen.

Det er vicedirektør for Nordsjællands Hospital, Jonas Egebart, der på twitter melder ud, at Region Hovedstaden er klar til at starte vaccinationerne allerede fra morgenstunden den 27. december 2020.

“Efter et par intense planlægningsuger forventer Regions Hovedstaden nu vaccinationsstart på hospitaler og plejecentre om morgenen d 27. december 2020,” lyder det fra vicedirektøren.

Se opslaget her.