Ny ambitiøs grønlandssatsning

23/04/2013 14:35

Dansk Industri

Nyt samarbejde mellem virksomheder og forskere skal sikre, at danske og grønlandske virksomheder får en central rolle i erhvervsudviklingen i Arktis. Med næsten fire millioner kroner fra Industriens Fond i ryggen skal et nyt samarbejde hjælpe danske og grønlandske virksomheder til at opbygge kompetenceklynger, som kan få del i den grønlandske olie- og mineraludvindning.

Kombinationen af grønlandske virksomheders kendskab til lokale forhold, danske virksomheders kapacitet og dansk forskning skal skabe stærke grønlandsk-danske alliancer inden for råstofudvinding i det arktiske område.

En stærk klynge
Udover Industriens Fond indgår DI, Danmarks Tekniske Universitet og Grønlands Arbejdsgiverforening i samarbejdet.

- Danmark og Grønlands lange fælles historie giver et godt udgangspunkt for at udvikle en stærk klynge inden for servicering af mine- og olieudvindingen i Arktis. Men det kræver, at vi er firstmovers. Derfor får virksomhederne gennem projektet mulighed for at lære hinanden at kende og udvikle nye løsninger i samarbejde med forskerne, siger adm. direktør Karsten Dybvad, DI.

Guide i at drive forretning i Grønland
Samarbejdet er etableret på baggrund af en henvendelse fra Industriens Fond. Bevillingen fra fonden skal blandt andet bruges til forskning i ny teknologi, kompetenceudviklingsaktiviteter i netværket af virksomheder, konferencer og workshops. Derudover skal der udarbejdes en praktisk guide om, hvordan man driver forretning i Grønland.

Udvikle ny viden
- Med projektet skaber vi så meget konkurrenceevne som muligt for både danske og grønlandske virksomheder. Vi ved, at både de grønlandske og de fleste danske virksomheder er for små til at løfte hele opgaver for mineindustrien. Dette samarbejde sikrer et maksimalt udbytte for alle parter. Samtidig er det helt centralt for fondens engagement i projektet, at der udvikles ny viden, som gennem den praktiske guide bliver frit tilgængelig for interesserede, siger adm. direktør Mads Lebech, Industriens Fond.

Mest Læste

Annonce