Nye koncepter skal sikre OPP-vækst

På IKA's årsmøde den 2. og 3. februar er der fokus på nye former og tilgange til offentlige private samarbejder og partnerskaber.

- Der skal opfindes nye koncepter, som gentænker velfærden. Det er lige præcis her, at konkurrencen og private leverandørers fokus på omkostninger og innovation kan hjælpe den offentlige sektor med at skabe resultater, siger Dansk Erhvervs, Jakob Scharff, chef for OPS, til DenOffentlige.

Desuden skal de private leverandører udfordres på at nytænke arbejdsformer, ydelser og ny teknologi. Der er heldigvis gode eksempler på, hvordan det kan gøres i praksis, mener han.

Private ud på innovation
- Fx har Syddjurs Kommune i et partnerskabsprojekt om et plejecenter inviteret de private leverandører til at give konkrete bud på innovation, kvalitetsudvikling og økonomisk optimering. Men et enkelt projekt her og der gør det ikke. Vi savner som erhvervsliv en samlet strategi – og vi vil til gengæld gøre alt for at byde ind med nye løsninger.

Formanden for IKA, Tom Wienke, forklarer også, at der vil være et stærkt fokus på nytænkning under årsmødet.

- Er der andre måder vi kan lave OPP/OPS på? Hvordan er det med tjenesteydelser og varer? Der vil være en bred tilgang til hele OPP-området, siger Tom Wienke.

Som et godt eksempel på et nytænkende OPP nævner Tom Wienke motorvejen mellem Sønderborg og Kliplev.

- Her vil entrepenøren fra det private tysk/østriske firma stå for vedligeholdelsen i mange år fremover, fortæller han.

- Potentialet er enormt, der er ingen tvivl om, at vi blandt andet skal have fokus på varer og tjenesteydelser og nye udbudsformer, mener IKA-chefen.

Foto: Als Nyt

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer