Seks kandiderer til Årets Leder

Feltet af chefer, der kandiderer til at blive årets leder, spænder vidt fra Falck-chef til direktør i ATP.

Hvad har en chef fra Falck, en skoleleder på Rådmandsgades Skole på Nørrebro, direktøren for Arla Foods, en departementschef i Indenrigs- og Sundhedsministeriet, en direktør for Kompan og ATPs chef til fælles?
De seks kandidater konkurrerer om at blive den 10. modtager af Danmarks fornemste lederpris, titlen som Årets Leder. Det oplyser Lederne, der uddeler prisen den 23. november.
Formanden for Lederne, Svend Askær, har sammen med blandt andre professor Henrik Holt Larsen fra CBS og Irmas direktør, Alfred Josefsen, siddet i den komité, der har fundet frem til årets nominerede.
Svend Askær oplyser, at komitéen efter lange og grundige overvejelser har skåret et stort felt af potentielle kandidater ned til seks.
- Vi befinder os i en økonomisk meget usikker tid og er måske på vej ind i en ny alvorlig krise. Noget af det, vi derfor har kigget meget på, er, hvilke ledere som i svære tider kan skabe tryghed, formulere visioner og fastholde medarbejdernes engagement, siger han.
- Alle seks kandidater har - på trods af, at de har meget forskellige udfordringer og arbejder i vidt forskellige brancher - formået at være troværdige forbilleder for ledere og medarbejdere, understreger Svend Askær.
Navnene på kandidaterne er Lars Rohde, direktør for ATP, Allan Søgaard Larsen, chef i Falck, Lise Egholm, skoleleder på Rådmandsgades Skole, Arla Foods direktør, Peder Tuborgh, departementschef i Indenrigs- og Sundhedsministeriet Jesper Fisker, Connie Astrup-Larsen, direktør for Kompan.
Årets Leder blev første gang kåret i 2002, hvor daværende nationalbankdirektør Bodil Nyboe Andersen løb med hæderen.
Siden har blandt andre Lego-direktør Jørgen Vig Knudstorp (2006), oberst Kim Kristensen fra Forsvaret (2009) og chef i Nordea Christian Clausen (2010) fået titlen.

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer