Sjællandske kommuner samarbejder om velfærdsteknologi

De sjællandske kommuner har indgået et samarbejde om udvikling af ny teknologi til blandt andet ældreområdet. Borgmestrene forventer, at nye redskaber og større viden kan give effektiviseringer og sikre en god service til borgerne.

I de seneste år har en stram økonomi og udsigt til mangel på arbejdskraft medvirket til et stadig større fokus på den såkaldte velfærdsteknologi. Robotter og andre nye redskaber skal aflaste medarbejderne på de store velfærdsområder, så de kan fokusere på den menneskelige pleje og omsorg.

For at få mest mulig gavn af den nye teknologi, har kommunerne i Region Sjælland slået sig sammen i et fælles tre-årigt projekt. Projektet omfatter både brugen af kendte muligheder, som robotstøvsugere og talegenkendelse, samt videreudvikling af redskaber og anvendelsesmuligheder.

Projektet er forankret i KKR Sjælland, som er kommunernes regionale samarbejdsforum, og formanden Henrik Holmer (S) ser mange muligheder i den nye teknologi:

- For at imødegå fremtidens udfordringer og stadig kunne give borgerne en god service, er det vigtigt at tage velfærdsteknologien i anvendelse. Vi har allerede gode erfaringer på området, men det hele er endnu så nyt, at vi har behov for mere viden og erfaring om, hvordan vi bedst bruger teknologien i samspil med borgerne.

Fælles indsats til gavn for alle
Langt de fleste kommuner står over for samme udfordringer og muligheder på de store velfærdsområder, og derfor ser Niels Hörup, der er næstformand i KKR Sjælland, mange fordele i det tværkommunale samarbejde:

- Alle kommuner kigger i disse år deres budgetter rigtig godt efter i sømmene, for besparelser og effektiviseringer er nødvendige, hvis økonomien skal hænge sammen i fremtiden. De nye teknologiske muligheder og redskaber kan give betydelige effektiviseringsgevinster, og når vi arbejder med det i fællesskab, kan vi udnytte mulighederne bedst muligt og sikre, at de gode erfaringer bliver spredt.

Til at føre projektet ud i livet bliver der ansat to medarbejdere, som fysisk vil høre hjemme i Region Sjællands Center for Sundhedsinnovation og Kommercialisering i Næstved. Projektet er finansieret af de deltagende kommuner, og derudover er det målet at opnå ekstern finansiering.
/KKR Sjælland - Holbæk Kommune/

Emneord: Velfærdsteknologi, Ældreområdet, Sjælland, Region Sjælland, Teknologi, Robotstøvsugere, Innovation
Holbæk Kommune på DenOffentlige.dk Holbæk Kommune
Aktivitet: Artikler: 43 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 12.03.20 Europa
  Ny rekord: Danmark har det største antal patentansøgninger nogensinde

  Danmark har indleveret det største antal patentansøgninger nogensinde og placerer sig som det tredje mest innovative land i Europa. Det viser det seneste patent-indeks fra Den Europæiske Patentmyndighed (EPO). Vedvarende energi indtager førstepladsen, mens der inden for bioteknologi og medicinsk teknologi er sket et fald i antallet af danske ansøgninger.

 • 25.02.20
  Ny fond skal føre til investeringer for milliarder i iværksættere og vækstvirksomheder

  Erhvervsministeriet har givet Vækstfonden mandat til at etablere Dansk Vækstkapital III (DVK III) i samarbejde med private investorer og pensionsselskaber.

 • 02.09.19 Sundhed
  Danmark er velfærdsteknologiens vugge

  Der bliver ikke medarbejdere nok til fremtidens udfordringer på velfærdsområdet. En del af løsningen kan findes via velfærdsteknologi. Danmark er førende inden for udvikling af velfærdsteknologi, og borgerne er klar til at bruge teknologien.

 • 25.06.19 Sundhed
  EU-guld til sund erhvervsklynge

  Danmark er førende inden for samarbejde mellem erhvervsliv og det offentlige, når der skal udvikles ny teknologi. Flere danske klyngeorganisationer har modtaget EU-kommissionens guldcertifikat for at fremme sundhed gennem samarbejde.

 • 13.05.19 Ledelse
  Politiet sigter sundhedsansatte for svigt i skandale om kræftscreening

  Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har i dag sigtet Region Sjælland og flere ledende medarbejdere for overtrædelse af straffeloven og autorisationsloven i forbindelse med mulig mangelfuld håndtering af patienter, som var henvist til undersøgelser på Ringsted sygehus på mistanke om brystkræft.