Spindoktor slipper i lækagesag

Statsadvokat opgiver at rejse sag mod tidligere spindoktor for at lække oplysninger om jægersoldater i Irak.

Der bliver ikke rejst tiltale i den såkaldte lækagesag, hvor daværende forsvarsminister Søren Gades (V) spindoktor var mistænkt for at lække fortrolige oplysninger om, at danske jægersoldater skulle til Irak i 2007.
Spindoktoren Jacob Winther har hele tiden benægtet, at han stod bag lækagen til pressen, og nu opgiver anklagemyndigheden at forfølge sagen yderligere.
- Anklagemyndigheden kan ikke bevise under en straffesag, hvem der har videregivet fortrolige oplysninger til pressen, siger statsadvokat Lise-Lotte Nilas i en pressemeddelelse.
Ifølge forsvaret blev soldaters liv bragt i fare ved lækagen, og Københavns Politi modtog derfor i januar 2010 en anmeldelse om brud på tavshedspligten.
Siden da har anklagemyndigheden forsøgt at få ansatte i DR og på TV2 til at afsløre deres kilde, men da medierne har nægtet, og Højesteret har accepteret deres ønske om kildebeskyttelse, så er sagen reelt død.
- Vi har nøje gennemgået efterforskningsmaterialet, og min vurdering er, at det ikke kan danne grundlag for en straffesag mod nogen, herunder den daværende rådgiver i Forsvarsministeriet, Jacob Winther.
- Det er naturligvis beklageligt, at det således ikke er muligt at trænge til bunds i denne meget omtalte sag, siger Lise-Lotte Nilas.
/ritzau/

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer