Udbud af kommunale opgaver får muligt gennembrud

19/03/2013 11:23

Dansk Industri

Muligheden for at udbyde større serviceområder i ét hug åbner muligheden for, at private virksomheder kan byde ind på eksempelvis ældrepleje, handicaphjælp og drift af børnehaver. DI Service ser frem til, at det vil slå igennem ude hos kommunerne.

Omsorg for de ældre og for børn såvel som social service - et marked, der vurderes til at være meget stort – er nu noget, som private virksomheder i højere grad vil kunne byde ind på. Det sikrer en ændring i serviceloven, som gør det muligt at udbyde større serviceområder i ét hug, og som står til vedtagelse i Folketingen, inden måneden er omme.

Vigtigt skridt i rigtige retning
- Der er her tale om et vigtigt skridt i den rigtige retning, mener branchedirektør i DI Service, Mette Rose Skaksen.

Ifølge hender er vejen nu banet for at få flere private virksomheder på banen til at levere serviceydelser på traditionelle, kommunale serviceområder.

Nu op til kommunalpolitikerne
- Vi får nu mulighed for større udbud. Og mulighederne for at kombinere ydelser bliver bedre, forklarer branchedirektøren.

Hun gør dog opmærksom på, at man er nødt til at tage højde for den politiske virkelighed, der gælder i kommunerne.

- Men som det er med så meget andet. Det at lave om på strukturer er i den sidste ende også en politisk beslutning som skal tages af kommunalpolitikerne, slår branchedirektøren fast.

Innovation og erfaring fra andre lande
Ved at få større virksomheder på banen vil man ifølge Mette Rose Skaksen også kunne trække på såvel innovative løsninger og erfaringer hentet fra andre lande.

Hun ser frem til, at udbuddet af de kommunale indsatsområder vil blive lige som i andre lande så som Norge og Sverige. Her har private virksomheder i årevis taget sig af ældrepleje, handicaphjælp og drift af børnehaver.

Mest Læste

Annonce