Jobcentrene skal have kunderne ind i butikken

Nyhedsbrev: Koch-udvalget varsler nye opgaver i jobcentrene

Jobcentrene bør udvikle en samlet virksomhedsstrategi for job- og aktivitetsparate ledige, hvis Carsten Koch-udvalgets anbefalinger føres ud i livet. Det vurderer seniorkonsulent i Cabi, Jesper Pedersen, i nyhedsbrevet Cabi Nyt.

Landets jobcentre skal i langt højere grad tidligere servicere virksomhederne ud fra deres behov, og samtidig skal ledige have en ny, individuel og jobrettet indsats.

Det er to centrale anbefalinger fra Carsten Koch-udvalget, som i februar offentliggjorde en rapport med anbefalinger til en bedre og mere effektiv beskæftigelsesindsats.

Jesper Pedersen, seniorkonsulent i Cabi har nærlæst udvalgets anbefalinger, og giver i nyhedsbrevet Cabi Nyt sit bud på, hvad Carsten Koch-udvalgets anbefalinger betyder for aktivitetsparate ledige, hvis anbefalingerne føres ud i livet.

”Der er ingen tvivl om, at den individuelle tilgang til den enkelte ledige også kommer til at gælde for udsatte ledige. Der bliver behov for forskellige indsatser tilpasset den enkelte. Samtidig får den enkelte ledige også større ansvar og medindflydelse for egen situation og egen jobsøgning,” siger Jesper Pedersen i Cabi Nyt Marts 2014, som netop er offentliggjort.

Han mener desuden, at der ligger en stor udfordring i at får ændret på jobcentrenes organisation, og at jobcentrene bør udvikle en samlet virksomhedsstrategi for job- og aktivitetsparate ledige, så indsatsen bliver så sammenhængende som overhovedet muligt.

I Cabi Nyt kan du desuden læse følgende historier:

Læs Cabi Nyt Marts 2014!

 

KONTAKT:

CABI på DenOffentlige.dk Viden, metoder, redskaber, best practice og netværk med virksomheder, jobcentre eller begge dele. Det er, hvad vi har samlet i en indgang til virksomheder og jobcentre....
Aktivitet: Artikler: 86 | Events: 1 | Kompetenceområder: 4

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 08.04.21 Bæredygtighed
  Nu får svanemærket nyt fokus

  Mange producenter vil gerne være med til at reducere klimabelastningen og fremme en mere cirkulær økonomi, hvor vi bruger ressourcerne igen og igen. Svanemærkets nye krav til udemøbler, legeredskaber og parkudstyr er netop udarbejdet med dette for øje.

 • 08.04.21 Bæredygtighed
  Nyt innovationscenter skal fastholde Danmarks økologiske førertrøje

  Der er lang vej til at fordoble det økologiske areal i Danmark igen. Derfor skal fokus rettes på innovation og udvikling, og det skal et nyt innovationscenter hjælpe med. Minister mener, at det kan styrke konkurrenceevnen.

 • 31.03.21 Bæredygtighed
  Dyrevelfærden er en vigtig del af fremtidens bæredygtige landbrug

  Foråret er på vej og det betyder, at Økodag er nær. Det er festdagen, hvor de økologiske køer hopper ud på græs. Økodag er essensen af dyrevelfærd, men økologien skal blive ved med at udvikle sig. I Økologisk Landsforening arbejder vi med mange projekter, der skal højne dyrevelfærden for de økologiske dyr.

 • 31.03.21 Bæredygtighed
  Regeringen vil have mere ambitiøse mål for energisektoren i EU

  Når EU til sommer skal forhandle nye mål for energisektoren, vil regeringen arbejde for, at målene for vedvarende energi og energieffektivitet øges markant. Derfor går regeringen allerede nu i gang med arbejdet for at sikre opbakning blandt de øvrige EU-lande.

 • 29.03.21 Bæredygtighed
  Regeringen vil beskytte havets vilde natur

  19 områder i havet omkring Danmark bliver nu beskyttet, så vi går fra ca. 19 procent beskyttelse på havet til med de nye områder at beskytte ca. 30 procent. I 12 af områderne vil der for første gang være streng beskyttelse af livet i havet. Samtidig udpeges 6 nye fuglebeskyttelsesområder på mere end en million hektar