Jobcentrene skal have kunderne ind i butikken

Nyhedsbrev: Koch-udvalget varsler nye opgaver i jobcentrene

Jobcentrene bør udvikle en samlet virksomhedsstrategi for job- og aktivitetsparate ledige, hvis Carsten Koch-udvalgets anbefalinger føres ud i livet. Det vurderer seniorkonsulent i Cabi, Jesper Pedersen, i nyhedsbrevet Cabi Nyt.

Landets jobcentre skal i langt højere grad tidligere servicere virksomhederne ud fra deres behov, og samtidig skal ledige have en ny, individuel og jobrettet indsats.

Det er to centrale anbefalinger fra Carsten Koch-udvalget, som i februar offentliggjorde en rapport med anbefalinger til en bedre og mere effektiv beskæftigelsesindsats.

Jesper Pedersen, seniorkonsulent i Cabi har nærlæst udvalgets anbefalinger, og giver i nyhedsbrevet Cabi Nyt sit bud på, hvad Carsten Koch-udvalgets anbefalinger betyder for aktivitetsparate ledige, hvis anbefalingerne føres ud i livet.

”Der er ingen tvivl om, at den individuelle tilgang til den enkelte ledige også kommer til at gælde for udsatte ledige. Der bliver behov for forskellige indsatser tilpasset den enkelte. Samtidig får den enkelte ledige også større ansvar og medindflydelse for egen situation og egen jobsøgning,” siger Jesper Pedersen i Cabi Nyt Marts 2014, som netop er offentliggjort.

Han mener desuden, at der ligger en stor udfordring i at får ændret på jobcentrenes organisation, og at jobcentrene bør udvikle en samlet virksomhedsstrategi for job- og aktivitetsparate ledige, så indsatsen bliver så sammenhængende som overhovedet muligt.

I Cabi Nyt kan du desuden læse følgende historier:

Læs Cabi Nyt Marts 2014!

 

KONTAKT:

CABI på DenOffentlige.dk Viden, metoder, redskaber, best practice og netværk med virksomheder, jobcentre eller begge dele. Det er, hvad vi har samlet i en indgang til virksomheder og jobcentre....
Aktivitet: Artikler: 86 | Events: 1 | Kompetenceområder: 4

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også