Nyt borgerforslag: Kræver forbud mod omskæring af børn

Det kræver 50.000 underskrifter, hvis et borgerforslag om forbud mod omskæring skal tages op i Folketinget.

Omskæring af drenge skal være forbudt, hvis det står til organisationen Intact Denmark - Forening mod børneomskæring.

Derfor har organisationen søndag aften indgivet et borgerforslag til Folketinget, der forslår netop det.

Det fortæller Lena Nyhus, forkvinde i Intact Denmark.

- Det er meget simpelt for os. Det handler om, at man ikke skal skære i raske børn. Så derfor ønsker vi en 18-års aldersgrænse for omskæring.

- Politikerne har ikke rykket på spørgsmålet, så nu gør vi, siger hun.

Næste skridt er, at forslaget skal accepteres, og så bliver det gjort offentligt tilgængeligt på hjemmesiden borgerforslag.dk.

Dernæst skal mindst 50.000 skrive under på forslaget, for at Folketinget er forpligtet til at tage forslaget op. Det skal ske inden for 180 dage.

Lena Nyhus regner ikke med, at det bliver et problem at indsamle de mange tusind underskrifter.

- Selve underskrifterne tror vi bestemt ikke, bliver et problem. Men vi er spændt på, hvordan godkendelsesproceduren er, for vi har af gode grunde ikke aldrig prøvet det her før, siger hun.

Hvis forslaget skulle ende med at blive vedtaget, vil det ifølge forkvinden være "banebrydende".

- Så vil Danmark være foregangsland igen, når det gælder børns rettigheder.

- Det vil være meget stort og meget rørende - især for dem af vores medlemmer, som er personligt berørt og ufrivilligt omskåret, siger hun.

Det er ikke forbudt i Danmark at lade drengebørn omskære. Det er derimod strafbart at omskære piger.

Foreningens forslag går ud på, at der skal være en aldersgrænse på 18 år for omskæring, hvis der ikke er en helbredsmæssig årsag til omskæringen.

Hvis det bliver accepteret af Folketingets administration, vil det være det andet borgerforslag, siden ordningen trådte i kraft onsdag.

Det første forslag kom fredag og blev stillet af de danske elev- og studenterorganisationer.

Det går ud på at afskaffe det såkaldte uddannelsesloft, også kaldet begrænsning af dobbeltuddannelse. Det forslag har søndag aften 14.500 underskrifter.

 

Emneord: Omskæring, Omskæring af drengebørn, Borgerforslag, Religion
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 19.02.15 Ledelse
  Odense Kommune: Børn skal kende baggrunden for terrorangreb

  Når Odenses skolelærere skal tale med eleverne om terrorangrebene i København, så er religion en naturlig del af dialogen. Det præciserer kommunen nu i en ny orientering til de odenseanske skoler. Borgmester og rådmand mener, at det er uhensigtsmæssigt, når kommunen har opfordret skolelærere til at nedtone religion og etnicitet