Nyt center for hjerneskadede åbner i Randers

Randers Kommune samler nu alle sine rehabiliteringstilbud til senhjerneskadede i ”Hjernecenter Randers”. Det nye center åbner til september og vil blandt andet betyde et langt mere sammenhængende rehabiliteringsforløb for senhjerneskadede og deres pårørende.

Et mere sammenhængende rehabiliteringsforløb og en enklere hverdag for senhjerneskadede og deres pårørende. Det er målet, når Randers Kommune til september åbner et nyt center for senhjerneskadede.

Centeret, der kommer til at hedde ”Hjernecenter Randers”, samler alle de kommunale rehabiliterings-, genoptrænings-, undervisnings-, vejlednings- og aktivitetstilbud på samme adresse. Samtidig vil en senhjerneskadet fremover få en samlet rehabiliteringsplan sådan, at forløbet bliver mere overskueligt end i dag, hvor et rehabiliteringsforløb kan bestå af mange forskellige planer.

Et stort skridt

”Hjernecenter Randers er et led i en samlet plan, vi har lagt for udviklingen på senhjerneskadeområdet i Randers Kommune. Ved at samle alle tilbud på ét sted når vi et stort skridt på vejen mod at sikre borgere en højt specialiseret, effektiv og sammenhængende behandling på senhjerneskadeområdet,” siger Aage Stenz, der er formand for sundhed- og ældreudvalget i Randers Kommune.

Omkring 100 borgere i Randers får hvert år en hjerneskade, som kræver rehabilitering. Og forløbene bliver ofte komplicerede, fordi mange aktører sætter gang i indsatser undervejs. Siden Randers Kommune i 2007 overtog opgaven på senhjerneskadeområdet fra Region Midtjylland, har man derfor arbejdet med at gøre forløbene enklere for borgerne.

Hjernecenter Randers

Hjernecenter Randers kommer til at ligge på Bakkevej 1 og vil bestå af neuroundervisning, sprog- og taleundervisning, fysio- og ergoterapi, forløbskoordination, hjemmevejledning og aktivitetstilbuddet Ståstedet. 
 
Derudover bliver der en åben cafe båret af frivillige, et kreativt værksted, et tilholdssted for brugerorganisationer (hjerneskadeforeningen og schleroseforeningen), et motionsrum, et billardrum og en have.
 

Bedre faglig sparring

Det nye Hjernecenter Randers bliver fremover omdrejningspunktet for hele rehabiliteringsforløbet. Samtidig kan hver borger altså nu nøjes med at skulle forholde sig til én samlet rehabiliteringsplan. Og udvikling vil ifølge Aage Stenz sikre en højere faglig kvalitet af behandlingen.

”Én ting er, at vi på den her måde gør det lettere og mere overskueligt for borgeren. Men det bliver bestemt også en kæmpe fordel for det faglige personale, at det hele nu er samlet. De kan lettere koordinere indsatsen om den enkelte borger. Og med den samlede rehabiliteringsplan vil den enkelte behandler også lettere kunne se, hvad andre har sat i gang. Endelig bliver hver medarbejder en del af et større fagligt miljø, hvor de lettere kan udveksle erfaringer med hinanden,” siger han.

Positiv social effekt

Ud over egentlige behandlingstilbud kommer Hjernecenter Randers som nævnt også til at bestå af forskellige aktivitetstilbud. Der bliver blandt andet et motionsrum, et billardrum, en cafe og en have tilknyttet. På den måde får senhjerneskadede og deres pårørende mulighed for at tage del i et netværk med andre i samme situation.

Hjernecenter Randers er klar til at tage imod de første borgere i begyndelsen af september.

Emneord: Randers Kommune, Hjernecenter, Hjerneskade, Rehabilitering, Behandling
Randers Kommune på DenOffentlige.dk Randers Kommune
Aktivitet: Artikler: 146 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.06.19 Sundhed
  Mange er uden arbejde fem år efter hjernerystelsen

  En tilsyneladende banal hjernerystelse kan få langvarige konsekvenser – patienter med vedvarende smerter har nemlig markant større risiko for, at de fem år efter enten er arbejdsløse eller på førtidspension, viser ny stor undersøgelse.

 • 25.10.17 Velfærd
  DI: Tiltrængt fokus på borgernes frie valg

  Regeringen har i dag præsenteret sit udspil til at styrke og udvide borgernes frie valg. DI er tilfredse med, at regeringen skærper fokus på borgernes frie valg, som på flere områder i dag ikke fungerer godt nok.

 • 12.06.17 Politik
  Tolv danske kommuner i Global Parliament of Mayors

  12 østjyske borgmestre i Business Region Aarhus indtræder som de første danske borgmestre i Global Parliament of Mayors - en international interesseorganisation, som består af borgmestre verden over.

 • 19.04.17 Velfærd
  København: Markerer 10 år med kræftcenter

  Hvert år bliver omkring 1000 københavnere henvist til Center for Kræft & Sundhed København, som er blandt de førende i Danmark inden for kommunal kræftrehabilitering. I denne uge er det 10 år siden, at centret slog dørene op for første gang.

 • 27.06.17 Politik
  Her er de 44 frikommuner - i otte netværk

  Regeringen har udpeget otte frikommunenetværk, der består af i alt 44 forskellige kommuner. De får i de næste fire år frihed til at afprøve nye ideer og løsninger i praksis.