Foto: Shutterstock

Nyt forslag fra regeringen: 260.000 danskere rammes på pengepungen

Op mod 260.000 danskere kan blive ramt på pengepungen, hvis regeringen får gennemført deres seneste lovforslag.

Et nyt forslag fra den socialdemokratiske regering kan komme til at koste 260.000 danskere penge, som de ikke havde regnet med, at de skulle bruge.

Regeringen fremsætte et helt nyt lovforslag, der vil tvinge boligkøbere til at få udskiftet deres brændeovne, når de flytter ind. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Miljø- og Fødevarestyrelsen.

Skulle lovforslaget blive vedtaget, vil det betyde, at 260.000 danskere skal fjerne deres brændeovne fra hjemmet, og eventuelt erstattet det med nyt.

“Hvert år dør tusindvis af danskere for tidligt på grund af luftforurening. Privat brændefyring er den største danske bidragyder til partikelforurening,” lyder det fra miljøminister Lea Wermelin, der fortsætter:

“Vi ved, at især de ældste brændeovne står for en stor del af forureningen med skadelige partikler, der kan give både hjertekarsygdomme og luftvejslidelser. Med lovforslaget tager vi et skridt mod renere luft herhjemme,” lyder det fra ministeren.

Se hvornår din brændeovn er fra

Lovforslaget kommer til at ramme de personer, der køber et hus, hvor der er en brændeovn fra før 2003. Køber man et nyt hus, vil man have 12 måneder til at få fjernet eller udskiftet brændeovnen.

Det nye lovforslag vil allerede træde i kraft fra april 2021, hvis det bliver vedtaget, og det forventes at komme til at ramme 260.000 danskere. Der er nemlig 700.000 brændeovne i Danmark hvoraf 260.000 af disse er fra før 2003.

Ved du ikke hvor gammel din brændeovn er, så kan du kontakte en skorstensfejer og få lavet en erklæring.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også