Nyt forslag om biblioteksafgift for e-bøger og digitalt udlånt musik

Udvalget for Biblioteksafgift for Bøger og Musik har i dag afgivet anbefalinger om at modernisere den danske biblioteksafgiftsordning, så den fremover kommer til at inkludere e-bøger, netlydbøger og digitalt udlånt musik fra bibliotekerne.

Forfattere, komponister, udøvende kunstnere mv. får i dag del i biblioteksafgiften eller rådighedsbeløbet for musik, når deres værker stilles fysisk til rådighed på landets biblioteker. Der tildeles derimod ikke biblioteksafgift, når bibliotekerne stiller e-bøger, netlydbøger eller musik til rådighed digitalt. 

Kulturminister Marianne Jelved siger:

”Biblioteksafgiftsordningen og rådighedsbeløbet for musik bidrager kort og godt til, at der løbende skabes ny litteratur og musik af høj kvalitet. Derfor er det vigtigt, at vi har en ordning, der giver mening i vores digitaliserede verden, hvor udlånet af bøger og musik sker både fysisk og digitalt.
 
Jeg takker derfor udvalget for det store arbejde og for de konstruktive anbefalinger. Jeg har i dag sendt rapporten i høring og ser frem til at læse de synspunkter, der måtte komme i den forbindelse.”
 
Rapport i høring til 14. maj 2015
I udvalgets rapport anbefales det, at en del af biblioteksafgiften og rådighedsbeløbet for musik fremover skal gå til e-bøger, netlydbøger og musik, der stilles til rådighed digitalt af bibliotekerne. Rapporten sendes nu i høring med frist for bemærkninger 14. maj 2015. 
 
Om Biblioteksafgiftsudvalget
Udvalget er nedsat af Kulturministeriet og har set på mulighederne for at inkludere det digitale udbud i biblioteksafgiftsordningen, så rettighedshavere kan få udbetalt biblioteksafgift for deres digitale værker.
 
Emneord: Biblioteksafgift, E-bøger, Lydbøger, Biblioteksafgiftsordning
Kulturministeriet på DenOffentlige.dk Kulturministeriet
Aktivitet: Artikler: 68 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også