Nyt parti: Blanke stemmer skal tælle i Folketinget

Der er rigtig mange nye partier på vej i Danmark. Allerede nu er flere partier blevet opstillingsberettiget og der er mange, der stadig forsøger at samle vælgererklæringer. Et af de lidt mere kuriøse projekter er 'partiet': Synlige Blanke Stemmer.

Synlige Blanke Stemmer (SBS) er et parti eller projekt, der forsøger at fremme demokratiet i Danmark. Dette skal gøres ved at give mulighed for, at blanke stemmer reelt betyder noget under et valg. Ifølge partiets stifter, Thomas Gyldborg, er der mange, der stemmer blankt, fordi de er utilfredse med de valgmuligheder, der er i Danmark til de forskellige valg.

I første omgang vil partiet arbejde for, at valgloven ændres. Partiets ønske er, at hvis der er blanke stemmer nok til et mandat i Folketinget, så skal mandatet stå frit i valgperioden. Det vil sige, at hvis der er blanke stemmer nok til ét mandat vil der kun være 178 medlemmer af Folketinget i perioden, mens der ved to mandater vil være 177 medlemmer og så videre.

Partiets stifter mener, at denne ændring vil medføre, at politikerne bliver tvunget til at lytte mere til borgerne.

"Synlige Blanke Stemmer blev stiftet efter jeg indså, at der ikke er nogle partier, der deler mine holdninger. Der er heller ikke grobund for, at jeg starter et parti, der repræsenterer de holdninger, jeg har. Det eneste, der reelt kan vække politikere er, hvis de var en konsekvens ved, at de ikke lytter til befolkningen. Den konsekvens vil blive reel med Synlige Blanke Stemmer," fortæller stifteren Thomas Gyldborg til Den Offentlige. "Hvis folk har mulighed for ikke at stemme på nogen og at denne ikke-stemme også blev hørt, så kan danskerne vise politikerne, når de reelt er utilfredse med tingenes tilstand. De kan stemme politikere ud af Folketinget uden at stemme andre ind."
 
Synlige Blanke Stemmer er lige begyndt at samle underskrifter ind, efter Indenrigsministeriet gav muligheden for, at man kunne indgive den digitalt via nemid den 1. sep. 2020.

"De blanke stemmer vil dermed blive en reel del af demokratiet og der vil derfor komme en reel forskel mellem en sofavælger og en person der stemmer blankt," slutter Thomas Gyldborg af.

Læs mere på partiets Facebook-side.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også