Nyt parti: Blanke stemmer skal tælle i Folketinget

Der er rigtig mange nye partier på vej i Danmark. Allerede nu er flere partier blevet opstillingsberettiget og der er mange, der stadig forsøger at samle vælgererklæringer. Et af de lidt mere kuriøse projekter er 'partiet': Synlige Blanke Stemmer.

Synlige Blanke Stemmer (SBS) er et parti eller projekt, der forsøger at fremme demokratiet i Danmark. Dette skal gøres ved at give mulighed for, at blanke stemmer reelt betyder noget under et valg. Ifølge partiets stifter, Thomas Gyldborg, er der mange, der stemmer blankt, fordi de er utilfredse med de valgmuligheder, der er i Danmark til de forskellige valg.

I første omgang vil partiet arbejde for, at valgloven ændres. Partiets ønske er, at hvis der er blanke stemmer nok til et mandat i Folketinget, så skal mandatet stå frit i valgperioden. Det vil sige, at hvis der er blanke stemmer nok til ét mandat vil der kun være 178 medlemmer af Folketinget i perioden, mens der ved to mandater vil være 177 medlemmer og så videre.

Partiets stifter mener, at denne ændring vil medføre, at politikerne bliver tvunget til at lytte mere til borgerne.

"Synlige Blanke Stemmer blev stiftet efter jeg indså, at der ikke er nogle partier, der deler mine holdninger. Der er heller ikke grobund for, at jeg starter et parti, der repræsenterer de holdninger, jeg har. Det eneste, der reelt kan vække politikere er, hvis de var en konsekvens ved, at de ikke lytter til befolkningen. Den konsekvens vil blive reel med Synlige Blanke Stemmer," fortæller stifteren Thomas Gyldborg til Den Offentlige. "Hvis folk har mulighed for ikke at stemme på nogen og at denne ikke-stemme også blev hørt, så kan danskerne vise politikerne, når de reelt er utilfredse med tingenes tilstand. De kan stemme politikere ud af Folketinget uden at stemme andre ind."
 
Synlige Blanke Stemmer er lige begyndt at samle underskrifter ind, efter Indenrigsministeriet gav muligheden for, at man kunne indgive den digitalt via nemid den 1. sep. 2020.

"De blanke stemmer vil dermed blive en reel del af demokratiet og der vil derfor komme en reel forskel mellem en sofavælger og en person der stemmer blankt," slutter Thomas Gyldborg af.

Læs mere på partiets Facebook-side.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.