Nyt parti: Blanke stemmer skal tælle i Folketinget

Der er rigtig mange nye partier på vej i Danmark. Allerede nu er flere partier blevet opstillingsberettiget og der er mange, der stadig forsøger at samle vælgererklæringer. Et af de lidt mere kuriøse projekter er 'partiet': Synlige Blanke Stemmer.

Synlige Blanke Stemmer (SBS) er et parti eller projekt, der forsøger at fremme demokratiet i Danmark. Dette skal gøres ved at give mulighed for, at blanke stemmer reelt betyder noget under et valg. Ifølge partiets stifter, Thomas Gyldborg, er der mange, der stemmer blankt, fordi de er utilfredse med de valgmuligheder, der er i Danmark til de forskellige valg.

I første omgang vil partiet arbejde for, at valgloven ændres. Partiets ønske er, at hvis der er blanke stemmer nok til et mandat i Folketinget, så skal mandatet stå frit i valgperioden. Det vil sige, at hvis der er blanke stemmer nok til ét mandat vil der kun være 178 medlemmer af Folketinget i perioden, mens der ved to mandater vil være 177 medlemmer og så videre.

Partiets stifter mener, at denne ændring vil medføre, at politikerne bliver tvunget til at lytte mere til borgerne.

"Synlige Blanke Stemmer blev stiftet efter jeg indså, at der ikke er nogle partier, der deler mine holdninger. Der er heller ikke grobund for, at jeg starter et parti, der repræsenterer de holdninger, jeg har. Det eneste, der reelt kan vække politikere er, hvis de var en konsekvens ved, at de ikke lytter til befolkningen. Den konsekvens vil blive reel med Synlige Blanke Stemmer," fortæller stifteren Thomas Gyldborg til Den Offentlige. "Hvis folk har mulighed for ikke at stemme på nogen og at denne ikke-stemme også blev hørt, så kan danskerne vise politikerne, når de reelt er utilfredse med tingenes tilstand. De kan stemme politikere ud af Folketinget uden at stemme andre ind."
 
Synlige Blanke Stemmer er lige begyndt at samle underskrifter ind, efter Indenrigsministeriet gav muligheden for, at man kunne indgive den digitalt via nemid den 1. sep. 2020.

"De blanke stemmer vil dermed blive en reel del af demokratiet og der vil derfor komme en reel forskel mellem en sofavælger og en person der stemmer blankt," slutter Thomas Gyldborg af.

Læs mere på partiets Facebook-side.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.