Nyt parti vil indføre app-demokrati

Nyt parti vil flytte folketingsdebatter og forhandlinger om lovforslag ud til vælgerne med en app. Partiets medlemmer skal følge resultat af afstemninger i sin app.

Partiet Initiativet vil fremsætte alle lovforslag fra Folketinget til afstemning hos befolkningen og bruge sine mandater i Folketinget til at stemme efter resultatet. Initiativet erklærer sig derfor fuldstændig fri for egne meninger.

Et politisk parti uden meninger lyder umiddelbart som en misforståelse. Ikke desto mindre er det lige præcis det, de tre initiativtagere Mikkel Møller Andersen, Holger Thorup og Sebastian Winther har stiftet.


Initiativet vil bruge sine mandater til at stemme det, som befolkningen stemmer via deres platform - en app, hvor man både kan stemme på de enkelte lovforslag og deltage i debatten omkring den politiske dagsorden. På denne måde lader Initiativet danskerne definere deres egen politiske linje og skaber et nyt direkte demokratisk talerør på Christiansborg.

- Vi mener ikke, at befolkningen bliver taget seriøst nok i dansk politik. Politik handler for meget om spin, skandaler og kager fremfor reelt politisk indhold, som er gavnligt for Danmark. Vores parti er et modsvar på det, der er galt i dag. Vi inviterer folkets stemme hele vejen ind i Folketinget, ved at lade alle stemme til alle afstemninger - og ikke kun ved folketingsvalg hvert 4. år  fortæller medstifter af Initiativet, Holger Thorup.

Allerede nu kan man se en demonstration af, hvordan Initiativets platform kommer til at fungere inde på deres website. Alle har mulighed for at stemme anonymt via et NemID-login - også selvom man ikke stemte på partiet til valget.

- Det er super gavnligt for alle at vide om den politik, der føres i Folketinget, stemmer overens med den holdning, der rent faktisk eksisterer i den vælgerbase, man har mandat fra. Vores parti bliver derfor et godt aktiv for alle partier, som let kan se, hvad folket brænder for. Forhåbentlig vil det kunne rykke ved den politiske kultur, vi oplever i dag, lyder det fra medstifter Mikkel Møller Andersen.

 

OM PARTIET

Stiftere: Holger Thorup, Sebastian Winther, Mikkel Møller Andersen 

Partiets navn: Initiativet.

Stiftet: 7. januar 2017

Bestyrelse: Holger Thorup (formand), Sebastian Winther, Mikkel Møller Andersen

Underskriftsindsamlinger: Partiet afventer endelig godkendelse af partinavnet hos Valgnævnet, men

indsamler allerede støtteerklæringer.

 

Emneord: Partier, Politik, Demokrati
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 02.08.17 Jg
  Korruption

  God ide, indtil nogle "bagmænd" betaler folk for at stemme til nogle andres fordel.?

 • 09.05.17 M.S. Carstens
  @ 08.05.17 Brian Jensen: eller mindre?

  Der kunne bestemt også være tale om mindre iSlamisering, mindre personfarlig kriminalitet, mindre udgifter til fremmede, mindre andel af DJØfer, mindre unødig kontrol/papirnonsens, mindre bureaukrati, mindre skattefusk, mindre tilsidesættelser af ankenævnsafgørelser og ikke mindst færre politikere med osteklokker som beslutningsgrundlag.

  Det vil jeg meget gerne have aller først.

 • 08.05.17 Brian Jensen
  Vil vi have mere...

  Vil vi have bedre veje, skoler, biblioteker, hospitaler, bedre miljø, mere landbrugsstøtte, lavere moms, lavere personskatter, lavere ejendomsskatter og lavere erhvervsskatter, billigere el-biler, medvind på cykelstierne, bedre militær, flere fladskærme, flere varme hænder, højere løn, osv, osv?

  Selvfølgelig vil vi det!

 • 06.05.17 M.S. Carstens
  @ Anton Eriksen:

  Ja, med tanker som disse gutter lægger for dagen, kan det nok hænde sig, at vore politikere må sadle om og arbejde for folket (deres vælgere) frem for egen karriere ;-)

 • 05.05.17 Anton Eriksen
  Fantastisk

  Endelig et parti som har forstået at de er til for befolkningen og ikke omvendt.

 • 05.05.17 Jens Nielsen
  Kan aldrig blive sikkert

  Såeh, nu er det tid til at efterlade den her igen.
  Elektroniske afstemning kan ikke fungere: https://youtu.be/w3_0x6oaDmI

 • 04.05.17 M.S. Carstens
  Ps.

  Og hvorfor i øvrigt "dispensation fra at benytte NEMID", når man kan benytte og bruge adgang til internettet?

 • 04.05.17 M.S. Carstens
  @Peter Buch

  Nej, men det er vel heller ikke dig alene der skal tegne fremtiden, med de begrænsninger du omgiver dig med?
  Jeg har også været imod den tvungne NemID, men det er jo nok for os halvgamle, som det var for vore forældre, da Beatels slog tonen an?

  Jeg tror derimod, at et en sådan app demokratisk indretning, kunne føre Danmark lidt i retning af Schweiz' mulighed, for et mere direkte og medlevende demokrati.
  Det kan tilmed, måske, føre til, at vi over tid, kommer ud over partipolitik og den strøm af den korruption over for borgerne, som dette medfører, når et MFT stemmer (direkte mod grundlovens forskrifter)i henhold til sit partis mening eller i solidaritet med regeringen (for at beholde ministertaburetter)stik i mod sin egen overbevisning og det, som vælgerne havde stemt vedkommende ind på.
  Som f.eks. LA i denne artikel tydeligt beviser:
  http://www.uriasposten.net/archives/82965#comments

 • 04.05.17 Peter Buch
  Ikke interesseret.

  Personlig er jeg ikke interesseret. Jeg har ingen smartphone, eller ønske om en, og dispensation fra at benytte NEMID.
  Dødsyge små skærme og folk der intet ser foregå omkring sig er der flere end nok af.
  Link ses på:
  http://cphpost.dk/news/new-danish-political-party-wants-to-return-to-the-roots-of-democracy-via-mobile-app.html
  https://initiativet.net/

 • 04.05.17 M.S. Carstens
  Spændende ide.

  Det er bestemt en spændende ide, med app demokrati.
  Mon vi kan få et link til projektet?

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også