Nyt politiforlig skal finansieres med fartbøder

Det bliver danskerne, der i form af bøder skal betale de ekstra penge, det kræver for det nye politiforlig bliver en realitet. Sådan lyder det seneste forslag fra Socialdemokraterne.

Forleden præsenterede Socialdemokratiet et nyt politiforlig, og nu har de præsenteret måden, det skal finansieres på.

Det bliver dog ikke ved at tage penge et andet sted fra i samfundet, det bliver i stedet ved at udskrive flere bøder til danskerne.

Ritzau skriver, at Socialdemokratiet vil finansiere det nye politiforlig ved blandt andet at sende yderligere 20 fotovogne på de danske veje. De skal tælles oveni de allerede 80 fotovogne og 20 stærekasser, der allerede benyttes i Danmark.
 
I forvejen betaler danske bilister omkring 800 millioner kroner i bøder hvert eneste år, og det tal kommer kun til at stige med socialdemokratiets idé.
 
Så mange millioner vil det give
 
Ifølge Ritzau så vil det nye udspil betyde, at der vil komme 34 millioner kroner ekstra i statskassen i 2022, og allerede i 2023 og 2024 vil der komme yderligere 134 millioner kroner i kassen. Penge danskerne betaler i form af bøder.
 
Hos FDM ser det med hovedrysten på det nye forslag. De mener nemlig, at det ligner, at partiet gerne vil have danskerne til at køre for hurtigt, så der kan komme penge i kassen.
 
“Grundlæggende må det jo være sådan, at fartkontrol er til for at øge trafiksikkerheden og ikke for at hive ekstra penge ind i statskassen. Tanken her er jo nærmest, at folk helst skal køre for hurtigt, så der kommer penge ind,” lyder det fra Dennis Lange, der er chefkonsulent i FDM til B.T.
 
Indtil videre har Dansk Folkeparti og Venstre meldt ud, at de ikke går ind for, at der skal flere fotovogne på de danske landeveje.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 11.09.20 Politik
  Danmark får en asyl-ambassadør

  Pressemeddelelse: Arbejdet med regeringens ambition om et mere retfærdigt og humant asylsystem styrkes med en ny ambassadørpost og oprettelsen af en tværministeriel task force.

 • 08.06.20 Politik
  Lønkompensationsordningen skal udfases

  Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om en udfasning af den midlertidige lønkompensationsordning for lønmodtagere frem til og med 29. august. Herefter ophører ordningen.

 • 02.06.20 Politik
  Så meget har regeringen sparet på konsulenter

  Regeringen, KL og Danske Regioner er som en del af økonomiaftalerne for 2021 blevet enige om, at forbruget af eksterne konsulenter i kommuner og regioner er for højt og skal nedbringes. Dermed er der nu under et år efter regeringens tiltrædelse aftalt eksterne konsulentbesparelser i den offentlige sektor på i alt 2 mia. kr. årligt. To tredjedele af regeringens ambition om årlige konsulentbesparelser på 3 mia. kr. er således nået.

 • 29.05.20 Politik
  Beskæftigelsesministeren: Vi må forvente, at flere vil miste jobbet, når hjælpepakkerne udløber

  De officielle ledighedstal fra Danmarks Statistik viser en stigning i ledigheden på 35.500 fuldtidspersoner i april 2020. Ledigheden er på 152.800 fuldtidspersoner svarende til 5,4 procent af arbejdsstyrken. Stigningen i ledigheden overstiger langt de stigninger, vi så i begyndelsen af 2009, hvor ledigheden steg allermest som følge af finanskrisen. Ledigheden er i alt steget med 49.400 i marts og april.

 • 26.05.20 Politik
  Danmark sender 150 millioner kroner ekstra i klimabistand til verdens fattigste

  Regeringen er sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet blevet enige om at give 150 mio. kr. ekstra klimabistand til verdens fattigste. Pengene stammer fra finansloven 2020, hvor aftalepartierne blev enige om at afsætte 150 mio. kr. i tillæg til den generelle udviklingsbistand på 0,7 pct. af BNI.