Nyt politiforlig skal finansieres med fartbøder

Det bliver danskerne, der i form af bøder skal betale de ekstra penge, det kræver for det nye politiforlig bliver en realitet. Sådan lyder det seneste forslag fra Socialdemokraterne.

Forleden præsenterede Socialdemokratiet et nyt politiforlig, og nu har de præsenteret måden, det skal finansieres på.

Det bliver dog ikke ved at tage penge et andet sted fra i samfundet, det bliver i stedet ved at udskrive flere bøder til danskerne.

Ritzau skriver, at Socialdemokratiet vil finansiere det nye politiforlig ved blandt andet at sende yderligere 20 fotovogne på de danske veje. De skal tælles oveni de allerede 80 fotovogne og 20 stærekasser, der allerede benyttes i Danmark.
 
I forvejen betaler danske bilister omkring 800 millioner kroner i bøder hvert eneste år, og det tal kommer kun til at stige med socialdemokratiets idé.
 
Så mange millioner vil det give
 
Ifølge Ritzau så vil det nye udspil betyde, at der vil komme 34 millioner kroner ekstra i statskassen i 2022, og allerede i 2023 og 2024 vil der komme yderligere 134 millioner kroner i kassen. Penge danskerne betaler i form af bøder.
 
Hos FDM ser det med hovedrysten på det nye forslag. De mener nemlig, at det ligner, at partiet gerne vil have danskerne til at køre for hurtigt, så der kan komme penge i kassen.
 
“Grundlæggende må det jo være sådan, at fartkontrol er til for at øge trafiksikkerheden og ikke for at hive ekstra penge ind i statskassen. Tanken her er jo nærmest, at folk helst skal køre for hurtigt, så der kommer penge ind,” lyder det fra Dennis Lange, der er chefkonsulent i FDM til B.T.
 
Indtil videre har Dansk Folkeparti og Venstre meldt ud, at de ikke går ind for, at der skal flere fotovogne på de danske landeveje.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.