Nyt politiforlig skal finansieres med fartbøder

Det bliver danskerne, der i form af bøder skal betale de ekstra penge, det kræver for det nye politiforlig bliver en realitet. Sådan lyder det seneste forslag fra Socialdemokraterne.

Forleden præsenterede Socialdemokratiet et nyt politiforlig, og nu har de præsenteret måden, det skal finansieres på.

Det bliver dog ikke ved at tage penge et andet sted fra i samfundet, det bliver i stedet ved at udskrive flere bøder til danskerne.

Ritzau skriver, at Socialdemokratiet vil finansiere det nye politiforlig ved blandt andet at sende yderligere 20 fotovogne på de danske veje. De skal tælles oveni de allerede 80 fotovogne og 20 stærekasser, der allerede benyttes i Danmark.
 
I forvejen betaler danske bilister omkring 800 millioner kroner i bøder hvert eneste år, og det tal kommer kun til at stige med socialdemokratiets idé.
 
Så mange millioner vil det give
 
Ifølge Ritzau så vil det nye udspil betyde, at der vil komme 34 millioner kroner ekstra i statskassen i 2022, og allerede i 2023 og 2024 vil der komme yderligere 134 millioner kroner i kassen. Penge danskerne betaler i form af bøder.
 
Hos FDM ser det med hovedrysten på det nye forslag. De mener nemlig, at det ligner, at partiet gerne vil have danskerne til at køre for hurtigt, så der kan komme penge i kassen.
 
“Grundlæggende må det jo være sådan, at fartkontrol er til for at øge trafiksikkerheden og ikke for at hive ekstra penge ind i statskassen. Tanken her er jo nærmest, at folk helst skal køre for hurtigt, så der kommer penge ind,” lyder det fra Dennis Lange, der er chefkonsulent i FDM til B.T.
 
Indtil videre har Dansk Folkeparti og Venstre meldt ud, at de ikke går ind for, at der skal flere fotovogne på de danske landeveje.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.