Nyt projekt ønsker opgør med absurd systemtænkning: Man fastholder mennesker i sygdom

Efter ti års arbejde for retten til at vende tilbage til livet efter en ulykke har Mikkel Salling Holmgaard nu fået fondsstøtte til at hjælpe andre mennesker gennem projektet The Back to Life Project.

Det Obelske Familiefond netop valgt at støtte The Back To Life Project med kr. 1.409.000. Beløbet er øremærket to fuldtidsansættelser i 18 måneder, følgeforskning samt markedsføring/PR og kontorleje.
 
The Back to Life Project, stiftet af Mikkel Salling Holmgaard, har den seneste tid modtaget stigende opbakning fra befolkningen og ligeledes oplevet stor tilslutning fra både virksomheder og privatpersoner.

Velfærdsstat eller velfærdssamfund - hvor er velfærdsmodellen

Vi har sat velfærd til debat i en tid, hvor kampen mellem velfærdsstat og velfærdssamfund er blevet afgørende for velfærdsmodellens fremtid.

Følg artikler og indlæg på temasiden her

Projektet beskæftiger sig med at hjælpe fysisk skadede mennesker - særligt yngre mennesker - i hårde genoptræningsforløb, samt i deres rehabiliteringsproces. Projektet kæmper desuden for øget fokus på området, lovændringer og bedre støtte til målgruppen generelt. De glæder sig meget over fondens donation:

"Vi er utroligt stolte og lykkelige over donationen fra Det Obelske Familiefond. Beløbet er et kæmpe skulderklap til den grundidé jeg har arbejdet frivilligt med i 10 år, og vi glæder os til at få styrket projektets virke, både nationalt og lokalt. Der er massiv medvind for projektet netop nu, og vi glæder os over den store opbakning som denne donation er kulminationen på. 
Vigtigst af alt glæder vi os til, at kunne hjælpe endnu flere mennesker, og ikke mindst til at få dokumenteret vores resultater, " siger Mikkel Salling Holmgaard, stifter og projektleder, The Back To Life Project
 
The Back To Life Project yder blandt andet peer support/peer støtte til de mennesker de følger. Et begreb, der dækker rådgivning og praktisk hjælp, fra mennesker der selv har stået i en lignende situation. Mkkel Salling Holmgaard er selv tidligere knivstiksoffer og indehaver af en af landets største succeshistorier indenfor genoptræning. Nu bruger han sine erfaringer til at hjælpe andre.

"Det er en helt utrolig følelse, at dét man har kæmpet for i 10 år, ENDELIG bliver anerkendt i dette omfang. Det er fantastisk, at omverdenens reaktion på vores projekt er gået fra: "Sådan fungerer verden bare ikke..." til "Det vil vi meget gerne hjælpe, så det kan blive hverdag." Flere og flere privatpersoner, instanser og virksomheder er begyndt at anerkende det arbejde, vi har forsøgt at lave. Visionen om, at hjælpe mennesker først og tænke økonomi bagefter. Ironisk nok, viser det sig, at være en langt bedre forretning," fortæller Mikkel Salling Holmgaard. 

Projektet blev født i forlængelse af en ulykke, hvor Mikkel Salling Holmgaard valgte at gennemføre sit studie efter en alvorlig ulykke. Den beslutning satte en kædereaktion igang, hvor systemet raskmeldte ham på trods af, at han stadig var syg, og gennemførte sit studie på en madras. 
 
"Det er over 10 år siden at jeg tog tilbage i skole igen, og det straffes jeg stadigvæk for. Jeg peger ikke fingre af nogen. Jeg kender systemet ud og ind, og jeg ved udmærket hvilke kort jeg skal og skulle spille, for at stå til den helt store erstatning, men jeg har bevidst valgt, ikke at synke derned," siger initiativtageren til Back to Life Project. 
 

 

Emneord: Back to Life Project, Rehabilitering, Fondsstøtte, Fonde, Genoptræning, Forsikringsselskaber, Forsikringer, Mikkel Salling Holmgaard, Civilsamfund, Velfærdsstat eller velfærdssamfund
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 11.05.16 Vivi Jørgensen
  Ertatning

  Jeg synes at det er arrogant og skrive at jeg ved hvordan den store erstatning fået, men at du ikke synke ned på det plan. Ellers en god artikel

 • 10.05.16 Marianne Engberg
  Back to life projektet

  Til lykke med projektmidler til det gode projekt, det er der al mulig grund til at støtte. for kommunerne er ikke i stand til andet end at bruge de så kaldte ressourceforløb, som ikke fører til noget som helst. Det eneste kritikpunkt jeg har er titlen på projektet. Hvorfor Kalde det "Back to life", når en bedre og langt mere præcis titel vil være "tilbage til livet". Det er sprogforurening af værste slags i tide, og især utide at bruge engelsk. Hvor mange engelsktalende tror du, der kommer ind i dette projekt? Mon ikke det snarere er ganske almindelige danskere, for hvem modersmålet er dansk?? Så tænk lige engang over hvordan du bruger sproget, engelsk og dansk i en skøn forvirring.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også