Nyt tiltag for anbragte børn

I Mariagerfjord Kommune er et innovativt og tværfagligt samarbejde kommet godt fra start. Anbragte børn i kommunen bliver tilbudt et sundhedstjek som et led i at sikre deres udvikling og trivsel.

Forskning foretaget af blandt andre professor Bo Vinnerljung peger på, at udsatte børns sundhed er en vigtig faktor i at sikre deres trivsel og udvikling. Sundhed er et område, der ofte overses, da fagpersoner kan komme til at tilskrive problemer hos barnet sociale faktorer fremfor fysiske. Men i Mariagerfjord Kommune vil de gøre op med denne faldgrube.

Lars og Laura sagen

Et søskendepar blev tvangsanbragt under kaotiske forhold. Læs historierne i Lars og Laura sagen her.

- Vi har gennem den seneste tid arbejdet med at indføre sundhedstjek hos alle anbragte børn i kommunen og tiltaget er blevet taget rigtig godt imod, forklarer Familiechef Kit Borup.

Læs også: Lars og Laura kommer ikke hjem

Mariagerfjord Kommune fik ros af forsker Bo Vinnerljung, da blandet andre Kit Borup deltog i den internationale forskerkonference EUSARF i starten af september.

- Gennem vores deltagelse og omtalen fra Bo Vinnerljung, er vi blevet inviteret til Stockholm, når Nordens Velfärdscenter holder konference i starten af 2015. Vi glæder os rigtig meget til at dele vores praktiske erfaringer på området og forhåbentlig inspirere andre kommuner i Norden til at begynde at tilbyde sundhedstjek til anbragte børn, slutter Kit Borup.

Baggrund

Mariagerfjord Kommune foretager sundhedstjek af kommunens anbragte børn. Sundhedsplejersken introduceres til familien gennem en socialrådgiver og går frem efter standardiserede spørgsmål. Barnets hørelse og syn tjekkes også.

Sundhedstjekkene foregår hos plejefamilien eller på opholdsstedet. Barnets biologiske forældre opfordres til at deltage. Sundhedsplejersken vil oplyse forældre og evt. søskende om muligheder for hjælp og tilskud til sundhed – fx tandlæge, psykolog eller andet.

 

 

Emneord: Mariagerfjord Kommune, Børn og unge, Anbragte børn, Anbragte unge, Lars og Laura sagen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også