Nyt våben fra kommuner - flyt væk eller mist boligstøtten

En kontanthjælpsmodtager i Holbæk kommune har fået et usædvanligt ultimatum. - Flyt til en anden kommune - eller vi tager boligstøtten fra dig.

 brevet fra kommunen til den 61-årige kontanthjælpsmodtager, Carsten Jensen, står der blandt andet, at Ydelseskontoret i Holbæk har undersøgt det private boligmarked i hele Vestsjælland og fundet en billigere lejlighed til Carsten Jensen og hans samlever.

Valget er faldet på en 2-rums lejlighed i Korsør i Slagelse Kommune.

"Det er Ydelseskontorets vurdering, at I ikke har særlige tilhørsforhold til Holbæk kommune, og en flytning vil mindste jeres boligudgifter."

- Jeg har boet i Holbæk næsten hele mit liv, så jeg føler faktisk et ret stort tilhørsforhold til byen, siger den 61-årige kontanthjælpsmodtager til DR Sjælland.

Bente Röttig er socialrådgiver, og arbejder samtidig som frivilligt for kontanthjælpsmodtagere i Holbæk, der har brug for professionel støtte i netop den slags sager. Det sker i facebookgruppen "Hovsa, Holbæk". Hun er rystet over Holbæk kommunes brev til borgeren.

- Jeg mener ikke, at det er lovligt at opfordre borgere til at flytte fra kommunen. og begrebet tilhørsforhold har jeg aldrig hørt om i den forbindelse. Det hører vist hjemme i udlændingeloven, siger Bente Röttig.

Carsten Jensen føler, at tilbuddet om en billig lejlighed i Korsør med toilet på gangen 65 kilometer fra Holbæk, mere bliver brugt for at fjerne den kommunale støtte, han får til lejligheden i Holbæk.

For i brevet fra Holbæk kommune står der også:

" Den 1. november vil den særlige støtte blive beregnet efter den ledige billigere boligs husstandsafgifter, og jeres særlige ydelse vil falde til 0,00 kroner".

I følge arbejdsmarkedschef i Holbæk kommune Gorm Hjelm Andersen er det den praksis man kører efter, når borgere har været længe på kontanthjælp.

Socialdemokraten Sine Agerholm er formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Holbæk Kommune. Hun kendte ikke til den procedure, som Holbæk kommune praktiserer, men hun er klar til, at den skal laves om.

- Jeg mener ikke, at vi skal pålægge borgere at flytte ud af kommunen. Jeg synes, det er urimeligt, og det vil jeg gerne have lavet om. Derfor tager jeg sagen op i udvalget, siger hun til DR Sjælland.

 

 

 

Emneord: Kontanthjælp, Kontanthjælpsmodtagere, God tone, Boligstøtte
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 30.05.18 Velfærd
  Regeringen: Flere skal i arbejde - og blive i jobbet

  Mangel på arbejdskraft må ikke bremse væksten i Danmark. Regeringen vil med et nyt udspil gøre 20.000 flere jobparate, give flere ledige mulighed for at blive opkvalificeret og fordoble karantænen for at sige sit job op uden at have et andet på hånden eller sige nej til et job.

 • 28.05.18 Velfærd
  22.700 færre i kontanthjælpssystemet

  Antallet af kontanthjælpsmodtagere, modtagere af integrationsydelse samt uddannelseshjælp fortsætter faldet. Fra april 2016, hvor kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen trådte i kraft, og til februar 2018, blev der 22.700 fuldtidspersoner færre på kontanthjælp, når der tages højde for sæsonudsving.

 • 26.11.14 Politik
  Ny aftale baner vejen for vedvarende energi på store kraftværker

  Kraftvarmeværker får fremadrettet flere støttemuligheder, hvis de omstiller til biomasse. Det har forligskredsen bag Energiaftale 2012 besluttet. Klima- energi- og bygningsministeren glæder sig over den politiske enighed, der baner vejen for en omstilling af de store kraftværker til biomasse og kan sikre virksomhederne stabile varmepriser.

 • 09.05.14 Velfærd
  Kontanthjælpsmodtagere skal ikke betale for fejl i kommunerne

  Det skal være slut med, at kontanthjælpsmodtagere, der får efterbetalt penge som følge af en fejl hos deres kommune, får modregnet efterbetalingen i deres kontanthjælp.

 • 24.03.14 Velfærd
  Kontanthjælpsmodtagere skal have mere medindflydelse

  Ny pulje skal fremme kommunernes arbejde med at sikre kontanthjælpsmodtagere medindflydelse og ejerskab for deres egen indsats.