Odense Kommune

Odense Kommune

Flakhaven 2, 5000 Odense C

Telefon: 6613 1372 Website: www.odense.dk E-mail:

Odense Kommune

Artikler

 • Fondsdonation sikrer veteranhjem i Odense
  28.06.16 Velfærd

  Fynske krigsveteraner får et unikt samlingssted i Odense. Med en donation på 9,6 millioner kroner gør ”A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til Almene Formaal” det nu muligt at etablere et veteranhjem i Odense. Veteranhjemmet bliver det første nybyggede danske veteranhjem designet direkte til veteranernes behov og ønsker.

 • A.P. Møller sætter turbo på folkeskolereformen i Odense
  13.10.15 Ledelse

  A. P. Møller Fonden har netop givet 5 mio. kr. til et projekt, der skal styrke samtlige skoleledelser på Odenses 36 folkeskoler. Projektet skal klæde skolelederne på til at løfte de nye arbejdsopgaver, de har fået med folkeskolereformen. Det er en vigtig øvelse, for forskning viser, at hvis børn skal lære og trives bedre, skal skoledelse i fokus.

 • Hacker-angreb mod Odense Kommune
  04.02.15 Politik

  En vedhæftet fil inficeret med virus har onsdag betydet, at Odense Kommune har lukket en række servere for at undgå spredning af angrebet. Virussen er af en type, der krypterer filerne på serverne. Ingen personfølsomme oplysninger er tilsyneladende blevet lækket, og systemet virker stadig.

 • Fremtidens Odense til debat
  05.11.14 Infrastruktur

  Frem mod 2020 investerer Odense massivt i vækst, infrastruktur og velfærdsudvikling. Det skal være med til at rykke Odense fra en stor dansk by til en dansk storby – men hvilken storby skal Odense være? Det gav 100 forskellige meningsdannere deres bud mandag aften på Odense Rådhus.

 • Odense Kommune sender 3500 medarbejdere på uddannelse i motiverende borgersamtale
  21.10.14 Ledelse

  De fleste voksne mennesker drømmer om at leve et selvstændigt liv uafhængigt af kommunen. Men for at kunne støtte voksne mennesker i at leve et selvstændigt liv, skal de kommunale medarbejdere vide, hvad borgerne drømmer om. Derfor sender Odense Kommune nu 3500 medarbejdere fra ældre- og handicapområdet på skolebænken i den gode borgersamtale.

 • 200 fynske ledige kan få job på Lindø i vindmølle-industrien
  09.04.13

  Bladt Industries A/S, der nu etablerer vindmølle-industri på det tidligere Lindøværft, har henvendt sig til de fynske jobcentre for at rekruttere de 200 medarbejdere, de får brug for til at bygge fundamenter til vindmøller. Fynske borgmestre glæder sig over de nye jobs til fynske ledige.

 • Fynske forældre skal forebygge knallertulykker
  01.02.13

  Otte fynske kommuner tager sammen med Fyns Politi nye midler i brug for at forebygge knallertulykker.

 • Lindø-arbejdere har fundet nye veje
  18.12.12

  Omkring 45 pct. af de medarbejdere, der blev fyret først fra Lindø, er i dag i arbejde. Over halvdelen har selv fundet nyt arbejde. De resterende har fået god hjælp til omskoling fra den særlige globaliseringsindsats, som blev iværksat med EU-midler. Det viser ny afrapportering om indsatsens resultater. For godt tre år siden blev de første 1358 medarbejdere afskediget fra det forgangne Lindøværft.

 • Millionerne i Vollsmose – en vigtig indsats
  07.02.12

  De seneste dages medieomtale i B.T. af tilstanden og indsatsen i Vollsmose har været præget af et ensidigt kildevalg og mangelfuld information. Det ønsker Vollsmoses tre boligorganisationer og Odense Kommune at gøre op med.

 • Odense klar til ny lovgivning om digital selvbetjening
  03.02.12

  85 % af de børn, der starter i 0. klasse til august, er indskrevet via digital selvbetjening. Det er resultatet af et tæt samarbejde mellem kommunens skoleafdeling, BorgerServiceCenter og biblioteker.

 • Er der også adgang for mig?
  27.01.12

  Det spørgsmål stiller mennesker med handicap overalt, hvor de færdes i hverdagslivet. Derfor er tilgængelighed for handicappede i det offentlige rum emnet for den årlige temaeftermiddag om handicappolitikken i Odense Kommune. Arrangementet finder sted torsdag den 9. februar fra kl. 14.30 til 17.30 i Salen på Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ.

 • Velfærdsforandringerne sætter kursen for vores måde at lede på
  04.01.12

  Af Jørgen Clausen, stadsdirektør i Odense KommuneFem ledestjerner skal vise vejen for Odense Kommunes knap 1000 ledere, når vi i de kommende år skal medvirke til at sikre velfærden for byens borgere.

Navne

 • Direktør bliver sundhedschef
  01.10.17 Ledelse

  Direktør i Haderslev Kommune rykker til Odense som ny sundhedschef.

 • Forgængeren blev borgmester: Ny chef til vækstsamarbejde på Fyn
  06.03.17 Infrastruktur

  OPS-samarbejde på Fyn får ny sekretariatschef efter den tidligere blev borgmester i Odense.

 • Odense: Ny chef skal genskabe tillid og arbejdsglæde
  02.02.16 Ledelse

  Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune har fundet ny chef for Familie- og Velfærdsafdelingen i Assens Kommune.

 • Odense-rådmand i spidsen for 238 europæiske byer
  07.10.15 Bæredygtighed

  Odense rådmand skal de kommende to år stå i spidsen for et europæisk samarbejde mellem mere end 238 byer om bæredygtige og miljøvenlige transportløsninger.

 • Rådmand stopper på grund af sygdom
  21.08.15 Politik

  Mangeårigt medlem af byråd har besluttet at stoppe som rådmand. Han fortsætter som medlem af byrådet og bliver igen medlem af By- og Kulturudvalget.

 • Erfaren politiker ny uddannelseschef i Odense
  27.04.15 Ledelse

  Odense Kommunes nye uddannelseschef i Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen er et kendt ansigt i kommunale kredse som erfaren politiker i Fredericia Kommune for SF og medlem af KL's Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg.

 • Medie-kapacitet til Social-og Arbejdsmarkedsforvaltningen
  19.12.14 Politik

  Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen ansætter tidligere chefredaktør Jan Kristensen, Fyens Stiftstidende, som chefkonsulent. Målet er at at finde og få fortalt flere menneskelige historier om de mange Odense-borgere, som forvaltningens 1.400 ansatte arbejder for at hjælpe i hverdagen.

 • Ny vækstchef i Odense&Co
  11.12.14 Ledelse

  Fra årsskiftet bliver den erfarne erhvervsprofil Bettina Eriksen ny vækstchef i Odense&Co, hvor hun skal sikre implementeringen af Odense Kommunes ambitiøse vækstpolitik.

 • Ny chef i Odense skal skabe større uafhængighed
  04.11.14 Politik

  Den 1. december 2014 tiltræder Kim Bøg-Jensen stillingen som områdechef i Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense Kommune. Kim Bøg-Jensen har stor erfaring med rehabilitering og skal være med til at realisere ÆHFs vision om at skabe nye velfærdsløsninger.

 • Mads Damsbo ny direktør for stormuseum i Odense
  01.03.13

  Det bliver den 36-årige kunsthistoriker Mads Damsbo, der kommer til at stå i spidsen for det nye stormuseum i Odense, når Kunsthallen Brandts, Fyns Kunstmuseum og Museet for Fotokunst i Odense fusionerer. Et enigt ansættelsesudvalg har peget på Mads Damsbo, der kommer fra en direktørpost på Gl Holtegaard i Nordsjælland. Den nye direktør tiltræder posten den 1. maj 2013

 • Lars Bo Kjær bliver chef for ny Vollsmose-enhed
  01.03.13

  Det bliver en mand med tidligere topposter som bl.a. politiinspektør og socialdirektør, der skal stå i spidsen for den nye Vollsmose-enhed.

 • Kent Skov Andreasen ny bibliotekschef i Odense
  29.11.12

  Et enigt ansættelsesudvalg har peget på Kent Skov Andreasen som Odenses nye bibliotekschef. Kent Skov Andreasen har de sidste to år været konstitueret stadsbibliotekar, og ansættelsesudvalget vurderer, at han kan sætte retningen for det fremtidige Odense Centralbibliotek.

 • Jørgen Clausen kåret som årets topleder
  08.11.12

  Stadsdirektør i Odense Kommune Jørgen Clausen modtog i dag prisen som årets kommunale topleder. I Odense er det lykkedes at sætte en innovativ dagsorden og tage udgangspunkt i borgeren. Det er det vedholdende arbejde, der ligger til grund for kåringen.

 • Mette Nordal Reebirk ny projektchef for Campus Odense Development
  15.08.12

  Odense opruster arbejdet med tiltrækning af nye virksomheder, og ansætter projektchef til Campus Odense Development. Mette Nordal Reebirk tiltræder den 15. august 2012.

 • Ny letbanechef ansat for Odense Letbane
  27.06.12

  Mogens Hagelskær er udnævnt til ny letbanechef for et af Danmarks første letbaneprojekter, han tiltræder den 1. august 2012.

 • Peder Klinge Søndergaard ny rehab-chef i Odense
  18.06.12

  Odense Kommune har ansat Peder Klinge Søndergaard som ny rehabiliteringschef.

 • Jimmy Streit fra København til Odense
  24.11.11

  Odense Byråd vedtog på byrådsmødet onsdag den 23. november at ansætte den 47-årige Jimmy Streit som ny administrerende direktør i Børn- og Ungeforvaltningen. Den nye direktør starter den 1. februar 2012. Jimmy Streit kommer fra en stilling som myndighedschef i Københavns Kommunes Socialforvaltning.

Cases

 • Odenses skolebørn får computere
  20.06.18 Uddannelse

  Nu bliver det endnu lettere for børnene i Odense Kommunes skoler at bruge computeren hver dag. Alle elever i 4., 5. og 6. klasse får en gratis Chromebook udleveret.

 • Odense skaber 25 mini-fleksjob i byens børnehuse
  26.08.16 Velfærd

  Et tæt forvaltnings-samarbejde har skabt 25 nye mini-fleksjob i Odense Kommune, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

 • 100 nye praktikpladser til flygtninge i Odense
  03.03.16 Velfærd

  I Odense går der ikke mange måneder fra en flygtning ankommer til byen til vedkommende får tilbudt en praktikplads i en af byens mange virksomheder. I tæt samarbejde med det lokale erhvervsliv har Odense Kommune siden 1. september 2015 skabt 100 nye praktikpladser til flygtninge.

 • Alle Odense-børn skal have glæde af Basecamp-erfaringer
  07.10.15 Velfærd

  Kamp med lektierne blev til mod på lektierne, da 104 unge med ondt i kundskaberne fra Odenses 9. og 10. klasser i foråret deltog i læringsprojektet Basecamp. Udover, at mange af eleverne i risikozonen endte med at bestå deres afgangseksamen, har projektet givet vigtig viden om elever og læring, som nu skal bruges til at gribe tidligere ind.

 • Bolbro bestemmer – denne gang over 200.000 kr.
  03.09.15 Velfærd

  Når Bolbro Dagen afholdes for tredje gang på lørdag den 5. september, skal der også stemmes om de gode ideer i Bolbro igen. Denne gang er der 200.000 kr. i puljen, som Bolbro-borgerne skal fordele blandt 10 ideer til ting eller initiativer, der gør Bolbro til et endnu bedre sted at bo.

 • Gratis busser til skoler og dagtilbud skal give Odense-børn flere oplevelser
  19.08.15 Velfærd

  Børn- og Ungeforvaltningen og By- og Kulturforvaltningen har indgået en aftale med FynBus, der betyder, at det frem over vil være gratis for børn og unge i byens dagtilbud og skoler at køre med bus i Odense uden for myldretiden. Dermed bliver det mere attraktivt for skolerne, børnehusene og dagplejerne at tage på udflugt både i naturen og til byens kulturinstitutioner.

 • Udsatte børn og unge i Odense vil få hurtigere hjælp
  10.12.14 Velfærd

  En ændret praksis på området for udsatte børn i Odense Kommune vil fremover betyde en mere forebyggende og hurtigere indsats til børn og unge, der har brug for hjælp.

 • Odense tager nyt skridt: Ældre styrkes fysisk før planlagt operation
  01.10.14 Velfærd

  Ny indsats skal sikre, at svækkede ældre borgere over 65 år kan blive hjulpet godt på vej ind i deres planlagte operationsforløb. Indsatsen hedder ’Tidlig indsats – inden indlæggelse’ og er finansieret af penge fra Ældrepuljen.

 • Det digitale gadekær
  18.02.13

  I bydelen Munkebjerg er en gruppe frivillige gået sammen om at skabe it-platformen Nærværket. Nærværket skal gøre det lettere for borgerne at bruge og bidrage i nærmiljøet.

 • Kwintet Kansas A/S modtager årets Beredskabspris
  03.01.13

  Odense Kommunes Beredskabspris tildeles Kwintet Kansas A/S for den ekstraordinære indsats, firmaet har gjort på beredskabsområdet. Udmærkelsen gives årligt til et firma eller en virksomhed i Odense Kommune, der på særlig vis har udvist kompetence og forståelse for betydningen af brandforebyggelse og beredskab.

 • Fald på 9,5 pct. i Odense Kommunes sygefravær sparer samfundet for millioner
  20.12.12

  En målrettet indsats for at nedbringe sygefraværet i Odense Kommune har båret frugt. Medarbejderne har været væsentligt mindre syge i 2012. Borgmester Anker Boye glæder sig over prognoserne for 2012, og vil have sygefraværet endnu længere ned.

 • Byudvikling på skoleskemaet
  19.12.12

  Innovationsklasse arbejder med Thomas B. Thriges Gade.

 • Dyre bleer sparer kommunen for millioner af kroner
  08.11.12

  Odense Kommune køber dyrere bleer til inkontinente borgere, fordi de giver færre lækager og dermed sparer arbejdstid på skiftning, vask af borgere og vask af sengetøj. Det er Odense Kommunes udbudsafdeling, der har indtænkt alle totalomkostningerne og dermed fundet frem til gevinsten. Det modtager kommunen nu en pris for.

 • Vuggestuer og børnehaver går online
  24.09.12

  Forældre i Odense Kommune kan fra 25. september følge deres barns hverdag i vuggestuen eller børnehaven, når det passer dem bedst. Fremover vil al information og kommunikation om deres barn flytte fra sedler i garderober og på opslagstavler til den nye informationsportal 'mitBarn'.

 • Til kamp mod ensomhed blandt ældre
  12.09.12

  Ældre- og Handicapudvalget i Odense Kommune har netop bevilliget 260.500 kr. fra § 18-udviklingspuljen til to nye projekter, der skal forebygge ensomhed blandt ældre.

 • Lyt til de ældre og glem al snak om digitale analfabeter
  05.07.12

  På nogle måneder er Odense Kommune gået fra 23 procent til 90 procent, når det gælder andelen af ældre, der søger om folkepension over nettet. På den måde er Odenses ældre i landet blandt de mest digitale. Det handler om at lytte til borgernes brok. Al snak om, at ældre er digitale analfabeter og ikke kan følge med i kommunernes digitaliseringskorstog, er nu gjort til skamme. I hvert fald i Odense Kommune.

Pressemeddelelser

 • Forældre taler for lidt med deres børn om ulovlig billeddeling
  31.05.18 Infrastruktur

  Forældre forstår og interesserer sig ikke nok for, hvad deres børn kommunikerer om på de sociale medier. Det viser en undersøgelse af unges forhold til cybercrime i Odense Kommune. Forældre kan ellers være en nøgle til sund digital adfærd, der kan hindre ulovlig billeddeling, peger undersøgelsen på.

 • Sådan vil Odense udrydde banderne
  22.03.18 Velfærd

  En række nye tiltag skal i Odense forebygge, at børn og unge tiltrækkes af bandemiljøet, samtidig med at der ydes en målrettet hjælp til ofre, vidner og udsatte, som er presset af bandemiljøet.

 • Odense laver udvalg for FNs Verdensmål
  22.03.18 Bæredygtighed

  Et nyt udvalg skal sørge for, at FN's 17 verdensmål bliver lavet om til lokal politik og indarbejdet i Odense Kommunes daglige virke.

 • 1000 unge lærer i dag om ​innovation, iværksætteri og robotteknologi
  07.02.18 Ledelse

  1000 elever fra 49 skoler kobles sammen med forskere og fynske virksomheder - og klædes på til fremtidens samfund og arbejdsmarked - på fire innovationsdage i Odense.

 • Kommune tester 31.000 unges forhold til deling af nøgenbilleder
  19.01.18 Ledelse

  31.000 unge i alderen 16-24 år bliver nu bedt om at svare på spørgsmål om, hvad de mener om eks. hævnporno, deling af nøgenbilleder og profilhacking i Odense Kommune. Resultaterne af spørgeskemaundersøgelsen skal bruges til indsatser, som kan give de unge en sund digital adfærd, hvor de tænker over konsekvenserne, inden de trykker på del-knappen.

 • Lynpant vandt: Skoleelever finder løsningen på fremtidens problemer
  12.09.17 Infrastruktur

  En park i 1. salshøjde oven på en parkeringsplads. Merchandise for Odense Letbane. En skodbox, der giver pant for dit cigaretskod. Og render i vejsiden, der via en turbine omdanner regnvand til strøm til LED-lys i vejkanten.

 • Odense starter tre-årigt projekt om FNs verdensmål
  30.08.17 Bæredygtighed

  Et nyt storstilet projekt om FNs 17 verdensmål skal sætte bæredygtighed på dagsorden i Odense.

 • Dansk dronecenter får unik adgang til stort fynsk luftrum
  05.05.17 Infrastruktur

  Droneudviklere og droneproducenter har fået helt nye muligheder for at prøve deres ideer og produkter af på UAS Denmark -Danmarks Dronecenter.

 • Over 200 bliver fyret: Odense omlægger beskæftigelsesområdet
  23.02.17 Infrastruktur

  Odenses politikere her vedtaget en historisk stor omlægning af kommunens beskæftigelsesindsats. Det vil berøre næsten hver sjette medarbejder i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen og lukker eller omlægger aktiveringer for godt 50 millioner kroner.

 • Lejeaftale om Arena Fyn er sandsynligvis i strid med reglerne
  07.02.17 Politik

  Odense Kommunes tillægsaftale om brugsretten til Arena Fyn fra oktober 2013 er sandsynligvis i strid med reglerne om støtte, fortælle kommunen i en pressemeddelelse.

 • Enigt sundhedsudvalg: Odense skal være røgfrit i 2030
  27.01.17 Velfærd

  Ingen børn og unge og kun 2 % af de voksne i Odense ryger i 2030. Sådan lyder den ambitiøse vision, som et enigt Sundhedsudvalg i Odense Kommune har besluttet at anbefale byrådet.

 • Facebook etablerer datacenter i Odense
  19.01.17 Infrastruktur

  Virksomheden bag verdens største sociale netværk, Facebook, har besluttet at anlægge et ca. 56.500 m2 stort datacenter i Tietgenbyen ved Odense. Det samlede projekt omfatter blandt andet 2 datahaller, som hver bliver mere end 25.000 m2 samt 6.500 m2 administrationsbygning.

 • Så har Odense Letbane fået stationsnavne
  15.12.16 Infrastruktur

  De endelige navne på letbanens stationer ligger nu fast, efter Odense Byråd har godkendt navnene på onsdagens byrådsmøde.

 • Verdensledermødet i Davos er forbillede: Odense vil samle business-tænkere på nyt topmøde
  02.06.16 Ledelse

  Fremover skal folk som business-guruen Michael Porter og andre af verdens mest anerkendte businesstænkere mødes én gang om året til topmøde i Odense, lyder det i en pressemeddelelse fra kommunen.

 • Børn- og ungerådmand i Odense: Besparelser kommer til at ramme hårdt
  19.05.16 Politik

  Børn- og Ungeudvalget i Odense Kommune skal på tirsdag drøfte besparelser for 71 mio. kr. ud af et samlet budget på 2,7 mia. kr. Børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) erkender, at der bliver tale om mærkbare besparelser for både børn, unge, medarbejdere og forældre.

 • Japansk stjernearkitekt skal bygge museum til H.C. Andersen
  04.04.16 Infrastruktur

  Det er et verdensnavn, som står klar i kulissen til at bygge et nytænkt, eventyrligt H.C. Andersens Hus, såfremt Odense Kommune får finansieringen på plads.

 • Odense skal være hashfri uddannelsesby
  17.03.16 Velfærd

  Nu går skolerne i Odense sammen med Odense Kommune om at få hashen ud af ungdomslivet - og gøre Odense til hashfri studieby i 2025.

 • Odense Kommune vedtager veteranstrategi
  27.10.15 Velfærd

  Efter et forarbejde med otte organisationer inden for veteranområdet samt familier og veteranerne selv har Odense Kommune nu udfærdiget en veteranstrategi. Se strategien her.

 • Socialstyrelsen bliver samlet i Odense: Kommune byder nye statslige arbejdspladser velkommen
  01.10.15 Infrastruktur

  Regeringen har netop offentliggjort at 286 statslige arbejdspladser flytter til Odense, som et led i regeringens plan om udflytning af statslige arbejdspladser. Det er Socialstyrelsen, hele Spillemyndigheden, dele af Styrelsen for Forskning og Innovation og dele af SKAT, der fremover kommer til at ligge i Odense.

 • To chefer fratrådt og en tredje får advarsel efter kritisk redegørelse på børneområdet
  01.10.15 Ledelse

  To chefer er fratrådt, og en tredje chef får en advarsel som konsekvens af den eksterne redegørelse, som børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) offentliggjorde midt i september. Redegørelsen slog fast, at der var sket planlagte og systematiske overtrædelser af lovgivningen på området for udsatte børn.

 • Børn- og ungerådmand rydder op efter kritisk redegørelse på området for udsatte børn
  14.09.15 Politik

  Ekstern redegørelse konkluderer, at der i en periode i 2015 planlagt og systematisk skete overtrædelse af lovgivningen på området for udsatte børn i Odense Kommune.

 • Beskæftigelses- og Socialudvalget på studietur til Vancouver, Canada
  29.08.15 Politik

  Politikerne i Odense Kommunes Beskæftigelses- og Socialudvalg tager i dag lørdag sammen med embedsmænd og repræsentanter fra Socialstyrelsen på studietur til Vancouver i Canada for at se på innovative projekter og indsatser inden for uddannelse, beskæftigelse, mangfoldighed og integration.

 • Odense: Vi gennemgår sagerne igen
  26.08.15 Ledelse

  Selv om økonomien er trængt på området for udsatte børn, skal Odense Kommune overholde loven, fastslår adm. direktør i Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune, Peter Pietras. Det sker efter, at Socialrådgiverforeningen har rejst tvivl om, hvor vidt kommunen overholder loven.

 • Indfører jobrotation: Kompetenceløft på Odense-skoler skal gavne både børnene og beskæftigelsen
  11.08.15 Ledelse

  Mens 360 lærere og pædagoger fra de odenseanske skoler er på diplomkursus i at skabe inkluderende fællesskaber til gavn for alle de odenseanske skoleelever, skal ledige lærere og pædagoger vikariere med henblik på siden at kunne bide sig fast på jobmarkedet. 18,5 mio. kr. fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har muliggjort jobrotationsordningen.

 • Spar på vandet og spar på pengene – nyt projekt sænker vandforbruget betydeligt
  24.06.15 Politik

  Et Smart City-samarbejde mellem By- og Kulturforvaltningen i Odense og Damixa har givet et mindre vandforbrug i Jobcenter Odense og børnehaven Næsbyhovedgård. Der kan spares både på vandforbruget og det varme vand, hvilket betyder bedre miljø og store besparelser på udgifterne til vand og energi.

 • Japanske Fuji Machine tester endnu en teknologi i Odense
  08.06.15 Velfærd

  I denne uge testes Fuji Machines ’transfer robot’ i Odense. Testforløbet er skræddersyet til virksomhedens behov.

 • OK-Fonden bygger ”Byen for livet” – en demensbydel i Odense
  04.06.15 Velfærd

  OK-Fonden vil, i et tæt samarbejde med Odense Kommune, bygge og drive ”Byen for livet” en demensbydel i Odense. Bydelen forventes at huse mellem 200-300 mennesker med demens. Den vil med sin størrelse og nytænkning, i både form og indhold, være den første af sin slags i Danmark.

 • International storinvestor rykker ind i Odense
  04.05.15 Politik

  Det verdensomspændende investeringsselskab Standard Life Investments har købt Fisketorvet 2-10, og investerer i alt mellem 110 og 160 mio. kr. i projektet. Det er første gang, at den internationale investor laver en investering i Danmark uden for hovedstaden. Selskabet tror på Odenses udvikling til en moderne storby og mener, at Odense lige nu er et rigtigt godt sted at investere.

 • Odense Kommune lancerer én digital leverandørportal
  04.05.15 Politik

  Håndværkere, der fra 1. januar 2016 vil byde på Odense Kommunes vedligeholdsopgaver og renoveringsprojekter skal fremover registrere sig på en helt ny digital leverandørportal. Tiltaget skal sikre større gennemsigtighed ved rammeudbud og vedligeholdelsesopgaver mellem 50.000 og 3 mio. kr., samt sikre lige vilkår for alle håndværkeres mulighed for at byde ind. Portalen, der kan tilgås via odense.dk/leverandorportalen, er netop åbnet for registrering.

 • Nyt socialt medie skal styrke det lokale fællesskab
  24.04.15 Velfærd

  I Munkebjerg dyrkes det lokale fællesskab. Det har givet en flok engagerede beboere ideen til et socialt medie – en slags lokalområdets Facebook, der bygger på fællesskaber i nærområdet. Sammen med det lokale webbureau redWEB er det sociale medie blevet til virkelighed, og det skydes i gang med en dag i fællesskabets tegn på Munkebjergskolen i dag.

 • Ny forskning: Ældre, der træner i 3 mdr., kan opnå helbredsmæssig foryngelse svarende til 7 år
  16.04.15 Velfærd

  Et forskningsprojekt med i alt 554 ældre odenseanere er netop afsluttet. Projektets resultater viser klar sammenhæng mellem træning og forebyggelse af alvorlige funktionstab og afhængighed.

 • Odense Kommune giver plads til mindre virksomheder
  09.04.15 Politik

  Odense Kommune har med nye kontrakttyper gjort det nemmere for mindre virksomheder at afgive tilbud på opgaver inden for vedligeholdelse af grønne arealer. De nye kontrakter sikrer blandt andet standardisering og lokalkendskab.

 • Privat leverandør af hjemmehjælp går konkurs
  31.03.15 Velfærd

  Odense Kommune har modtaget oplysninger om, at IdéRent ApS har indgivet konkursbegæring til skifteretten i Odense. Driften indstilles d. 6. april kl. 23.00, og Odense Kommune overtager derefter ansvar for, at alle borgere får den hjælp, de har brug for.

 • Godkendt handleplan for frivillighed på Ældre- og handicapområdet
  10.03.15 Velfærd

  Tirsdag d. 3. marts godkendte Ældre- og Handicapudvalget en handleplan for forvaltningens arbejde med kommunes fælles civilsamfundsstrategi. Ét af pejlemærkerne heri er at skabe fællesskaber, der favner – og en måde, hvorpå det kan ske, er at åbne kommunale lokaler for civilsamfundet.

 • Odense Kommune: Børn skal kende baggrunden for terrorangreb
  19.02.15 Ledelse

  Når Odenses skolelærere skal tale med eleverne om terrorangrebene i København, så er religion en naturlig del af dialogen. Det præciserer kommunen nu i en ny orientering til de odenseanske skoler. Borgmester og rådmand mener, at det er uhensigtsmæssigt, når kommunen har opfordret skolelærere til at nedtone religion og etnicitet

 • Odense Kommune indfører ny plan for yderligere afvikling af dækningsafgiften
  15.01.15 Politik

  For at skabe flere private arbejdspladser og få flere odenseanere i arbejde indfører Odense Kommune en ny aftrapningsmodel for dækningsafgiften, der er en skat på erhvervsejendomme. Odense Kommune fortsætter med at sænke dækningsafgiften med 0.2 promillepoint hvert år, og samtidig sænkes afgiften med et fast beløb for hver private arbejdsplads og hver private fleks- og løntilskudsjob, der skabes i kommunen.

 • Fyns Politi flytter udlændingekontor til BorgerServiceCenter
  11.12.14 Velfærd

  Fyns Politis Udlændingekontor rykker den 15. december ind hos Odense Kommunes BorgerServiceCenter på Skulkenborg. Dermed indledes et samarbejde om at gøre ansøgningsproceduren mere enkel for borgeren.

 • Robot vil sørge for rene gulve på skole
  26.11.14 Velfærd

  I disse dage afprøver Odense Kommune en gulvvaskerobot på Agedrup Skole. Robotten skal primært aflaste personalet på store gulvarealer, og projektet vil bidrage med de første nationale erfaringer inden for området.

 • Robbie Williams kommer: Odense-festival får internationalt niveau
  24.11.14 Velfærd

  Med offentliggørelsen af anerkendte navne som Robbie Williams og Calvin Harris viser Tinderbox-festivalen i Odense, at den vil levere en festival af international kvalitet, sådan som Odense Kommune har ønsket.

 • Ny vækstrapport tegner lys fremtid for Odense
  05.03.13

  Odense Byråd fik i dag præsenteret en helt ny vækstrapport. Rapporten viser, at de kommende investeringer og byggeprojekter for 25 mia. kr. i Odense ikke alene vil betyde en eksplosiv stigning i arbejdspladser, men også betyde befolkningstilvækst og en række dynamiske effekter som fx stigende ejendomspriser.

 • Stofindtagelsesrum åbner i Odense
  20.02.13

  Sundhedsminister Astrid Krag (SF) åbner på tirsdag landets andet stofindtagelsesrum for misbrugere. Det sker i Odense, hvor misbrugere nu kan komme og indtage deres medbragte stoffer i fred for omverdenens blikke. Det kan ske på hygiejnisk vis, ligesom det er muligt at få en snak med sundhedspersonalet.

 • Odense Kommune intensiverer jagt på grøn energi
  05.02.13

  Odense Kommune har for alvor sat grøn energi på dagsordenen: kommunens digitale energiplan følges op med magasinet ’Grøn energi i Odense’ om energivenlige løsninger til både erhverv og private. Samtidig kører to undervisningsforløb for boligejere og håndværksmestre.

 • Fusionen af Odenses billedkunstinstitutioner er sat i gang
  16.11.12

  Odenses vision om at skabe en ny billedkunstinstitution er for alvor sat i gang, med By- og Kulturudvalgets beslutning om at indlede en fusionsproces af Fyns Kunstmuseum, Museet for Fotokunst og Kunsthallen Brandts.

 • Odense Kommune hjælper iværksætterne
  13.11.12

  I denne uge er det international iværksætter-uge. Også i Danmark vil der i forbindelse med en masse arrangementer være fokus på, hvordan livet kan gøres nemmere for entreprenørerne med de gode idéer. I Odense Kommune er det blandt andet ErhvervsKontakten, som kan bane vejen for at drøm bliver til virkelighed.

 • Odense bedst til CO2-reduktion i Region Syddanmark
  07.11.12

  Ifølge en ny opgørelse fra Danmarks Naturfredningsforening er Odense den klimakommune i Region Syddanmark, som har været bedst til at nedsætte sin CO2-udledning. Odense Kommune peger på det tætte samarbejde med forsyningsselskaberne samt et vedvarende fokus på energibesparelser som nøglen til succes.

 • Statsministeren besøger Odense
  31.10.12

  Odense Kommune er ved at nytænke undervisningen i 33 folkeskoler, og frem mod 2020 bliver der investeret op mod 24. mia. kr. i store byprojekter. Danmarks 3. største by er i en rivende udvikling, og på torsdag besøger Helle Thorning-Schmidt Odense for at få et førstehåndsindtryk af de ambitiøse projekter.

 • Odense skyder yderligere 4 mio. kr. i fælles fynsk eventpulje
  25.10.12

  Odense Kommune styrker nu det fælles fynske arbejde for vækst ved at flytte knap 4 mio. kr. fra sin erhvervs- og aktivitetspulje til Udvikling Fyn, så Fyn og Odense fremover kan tiltrække endnu flere og større events.

 • Musik- og Teaterhuset
  03.10.12

  Musik- og Teaterhuset er en attraktiv investeringsmulighed, men elementer i projektet skal tilpasses det aktuelle investormarked. Derfor sætter Odense kommune sig nu for bordenden i en proces, som skal styrke projektet og sikre investorer. Forligskredsen bag Musik- og Teaterhuset fastslår, at Musik- og Teaterhuset fortsat ønskes realiseret.

 • 100 odenseanske pædagoger tilbage på skolebænken
  03.10.12

  100 pædagoger i Odense Kommune skifter i syv uger børn, bleer og byggeklodser ud med fagbøger og undervisning. Det er første skridt i en ny uddannelsesstrategi. En omfattende kvalitetsrapport har peget på, at kun knap 16,5 procent af pædagogerne havde eller er i gang med en længerevarende efteruddannelse. Det skal der nu laves om på.

 • Unge gør op med tabu om psykisk sygdom
  26.09.12

  Stand up, personlige beretninger og stomp er på programmet, når unge i Odense i morgen, torsdag den 27. september, mødes til en dag om psykisk sårbarhed. Dagen skal gøre de unge i stand til bedre at kunne tackle og forstå egne symptomer og omgås mennesker med en psykisk lidelse.

 • Budgetforlig: 10.000 flere studerende, flere unge i arbejde og innovation for 125,8 mio.kr.
  21.09.12

  Torsdag kl. 18.51 indgik et bredt flertal i Odense Byråd forlig om kommunes budget for 2013. Med innovation og vækst som hovedtemaerne igangsættes en række initiativer, som skal styrke kommunen fremtidige økonomi.

 • Fynske toppolitikere: Fælles initiativer skal løfte Fyn
  19.09.12

  Tirsdag mødtes de fynsk valgte MF’ere, borgmestre og kommunaldirektører til Topmøde Fyn. Temaet for topmødet var den fynske ledighed, og der var enighed om, at fælles fynsk fodslag om velfærdsteknologi og jobskabelse via anlægsprojekter kan være en del af løsningen.

 • 100 millioner til Odense Letbane
  13.09.12

  - Vi er meget glade for, at Region Syddanmark via investeringen i letbanen styrker Odense som vækstmotor for hele regionen, siger Odenses borgmester, Anker Boye Onsdag besluttede Region Syddanmark på et møde i forretningsudvalget at bevilge 100 mio.kr. til Odenses nye Letbane.

 • 15 nordiske byer fælles om ’Odense Charter 2012: Byer for alle’
  04.09.12

  Politikere og embedsmænd fra 15 nordiske byer er blevet enige om et politisk charter for udviklingen af de nordiske byer, der skal være med til at udvikle det nordiske velfærdssamfund.

 • Flere Lindøfolk i job efter storstilet indsats
  03.09.12

  De mange EU-penge til en særlig uddannelses- og beskæftigelsesindsats til afskedigede Lindømedarbejdere og leverandører, har fået betydeligt flere i beskæftigelse. Det viser en ny halvårsrapport for den såkaldte globaliseringsindsats.

 • Boye mødte Vollsmose om udskydelse af helhedsplan
  31.08.12

  Beboerne i Vollsmose udtrykte på et møde med borgmester Anker Boye torsdag deres forståelse for Byrådets beslutning om at udskyde de fortsatte investeringer i Vollsmose, men beklager, at det har været nødvendigt.

 • Ny velfærd venter ældre og mennesker med et handicap i Odense
  28.08.12

  Ældre- og Handicapudvalget i Odense Kommune har netop vedtaget en ambitiøs plan for en markant omlægning af tilbuddene til ældre og mennesker med et handicap.

 • Danmarks første nordatlantiske kulturhus
  23.08.12

  Spadestik til nyt nordatlantisk kulturhus i Odense. Huset bliver det første af sin art i Danmark og den første nye bygning på Byens Ø på Odense Havn. Nordatlantisk Hus vil stå færdigt i efteråret 2013 og byde på kultur, mad og oplevelser, der har relation til Grønland, Færøerne og Island.

 • Integrationsrådet bakker op om politiets indsats i Vollsmose
  23.08.12

  Odense Integrationsråds formand Mahmoud Daoud tager afstand fra urolighederne i Vollsmose og bakker op om myndighedernes håndtering af sagen. På baggrund af de sidste dages voldsomme begivenheder i Vollsmose samt den efterfølgende pressedækning vil formanden og Integrationsrådet hermed præcisere at:

 • Odenses borgmester Anker Boye: Jeg er dybt chokeret
  22.08.12

  Det er fuldstændigt grænseoverskridende, hvad der er sket i Odense i nat, og vi vil ikke finde os i det, siger Anker Boye. Kommunen iværksætter beredskab til beboerne i Vollsmose

 • 75 meter gode ideer til udviklingen af Odense
  25.06.12

  Borgere, erhvervsdrivende og politikere i Odense har slået uofficiel verdensrekord. Til Odense Havnekulturfestival mestrede de et 75 meter langt mind-map med gode ideer til Odenses udvikling. Initiativet til den lille happening blev taget af iværksætterforeningen Ideeme. Tirsdag den 26.

 • Datatilsynet udtaler kritik af Odense Kommune
  21.06.12

  Efter en række sager i efteråret, hvor der utilsigtet slap fortrolige dokumenter ud med oplysninger om borgere fra Social- og Arbejdsmarkeds-forvaltningen, betegner Datatilsynet nu hændelserne som kritisable. Tilsynet foretager sig ikke yderligere i sagen.

 • Stærke teams vinder rådgiveropgaver til Odense Letbane
  20.06.12

  Det blev Parsons Brinckerhoff Ltd. og COWI som vandt bygherrerådgivningen og den tekniske rådgivning på Odense Letbane.

 • Træning som hjælp gør Odenses ældre mere selvhjulpne
  20.06.12

  Knap halvdelen af de Odense-borgere, der har modtaget ’Træning som hjælp’ i stedet for traditionel hjemmehjælp, er blevet helt selvhjulpne igen. Det viser en evaluering foretaget af Dansk Sundhedsinstitut.

 • Odense Byråd skaber sikkerhed om finansiering af Odense Letbane
  20.06.12

  Et bredt flertal i Odense Byråd er i aften blevet enige om at sikre Odense Kommunes andel af finansieringen af Odense Letbane. Dermed følger Odense op på transportforliget Bedre og Billigere kollektiv trafik, hvor staten forpligter sig på finansiering til Odense Letbane.

 • Kender du en frivillig ildsjæl?
  19.06.12

  Tirsdag den 25. september fejrer Odense byens mange frivillige ildsjæle. Rådhusets festsal danner rammen om en prisuddeling med hyldest af de frivillige sociale foreninger, der gør et stort arbejde for socialt udsatte og sårbare i Odense.

 • Transportforlig: Flere penge til Odense Letbane
  12.06.12

  Folketinget bevilger igen penge til Odense Letbane, som dermed er kommet et stort skridt nærmere. Det står klart efter de netop afsluttede forhandlinger om fordelingen af pengene fra Trængselspuljen.

 • Virksomme afdelingsnavne i kommunal forvaltning
  12.06.12

  Virksom Dialog, Virksom Træning og Virksom Støtte. Sådan lyder de nye og langt fra kommunalt klingende afdelingsnavne i Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense Kommune. Navnene fortæller, hvad der fremover er på menuen til borgere, der i en periode får brug for hjælp til at klare hverdagslivet.

 • Fysikeksamen endte med ulykke
  07.06.12

  En elev og to lærere blev forbrændt, da en fysikeksamen i 9. klasse på Søhusskolen i Odense onsdag endte med en brandulykke. Eleven er foreløbigt indlagt med 2. grads forbrændinger på arm og hofte. Arbejdstilsynet er tilkaldt.

 • Ny undersøgelse: Odense overhaler Aarhus og København som vækstkommune
  06.06.12

  En ny undersøgelse viser, at Odense Kommune er den bedste vækstkommune med mere end 100.000 indbyggere. Dermed overhaler Odense både Aarhus og København, og borgmester Anker Boye mener, at de store byer i provinsen spiller en vigtig rolle, hvis vi skal genskabe de mange jobs, som Danmark har mistet i løbet af krisen.

 • Offensivt samarbejde om byggeri og beskæftigelse
  23.05.12

  Odense Kommune og Region Syddanmark går nu sammen om at arbejde for, at byggeriet af Syddanmarks nye supersygehus kommer regionens virksomheder og ledige til gavn.

 • Anker Boye: Nyt konsortium cementerer Odenses position som centrum for velfærdsteknologi
  22.05.12

  Odense bliver hjemsted for sekretariatet for et nyt dansk Sundheds- og Velfærdskonsortium. Erhvervs- og Vækstminister Ole Sohn, har i dag valgt at placere sekretariatet for Sundheds- og Velfærdskonsortiet i Odense. Konsortiet bliver dermed en del af Danmarks største koncentration af aktører inden for velfærdsteknologi.

 • Anker Boye: Svært at forstå regeringens prioriteringer
  13.04.12 Infrastruktur

  Det er de store byer, der skal drive væksten frem, det ved alle. Derfor virker det uforståeligt, når staten hiver luften ud af de store byer, mener Odenses borgmester Anker Boye.

 • Pænt regnskab for Odense Kommune
  11.04.12

  En stram og præcis økonomistyring har sikret, at Odense Kommune kommer ud af 2011 med et rigtig pænt resultat. Regnskabet, som forventes at blive godkendt af byrådet på deres møde den 11. april, giver et overblik over resultatet af kommunens aktiviteter i 2011.

 • Ministerbesøg: Forslag om nationalt center for velfærdsteknologi i Odense
  26.03.12

  I morgen, tirsdag den 27. marts, kommer sundhedsministeren til Odense for at blive klogere på den syddanske satsning på velfærdsteknologi. Odense Kommune og Region Syddanmark vil under besøget fortælle ministeren, hvorfor Odense er det rette sted for et nationalt testcenter for velfærdsteknologi.

 • Anker Boye: Fint med retfærdighed, men hvad med væksten?
  21.03.12 Infrastruktur

  - Fint med retfærdighed, men hvad med væksten? Sådan lyder det fra borgmester Anker Boye til Indenrigsminister Margrethe Vestagers udspil til en ny udligningsordning.

 • Kommunernes it-arkitektur skal løftes nu
  09.03.12

  Der skal bedre styr på kommunernes it, og kommunerne skal være en stærkere spiller over for omverdenen. Det mener digitaliseringschef Allan Bager fra Odense Kommune, der er valgt som ny formand for kommunernes It-arkitekturråd.

 • Dansk Byggeri: Odense Kommune er en rollemodel
  23.02.12

  Odense Kommune bruger kun godt en måned på at behandle en byggesag, hvilket er langt under landsgennemsnittet på 59 dage. Det kan andre kommuner med længere sagsbehandlingstider godt lære noget af, mener Dansk Byggeri.

 • Odense nupper stærk profil fra Fredericia Kommune
  30.01.12

  Rehabiliterings- og projektchef Louise Thule fra succesen ’Længst muligt i eget liv’ skal stå i spidsen for ny afdeling i Ældre- og Handicapforvaltningen. Louise Thule bliver chef for en afdeling, der skal støtte borgere til at kunne klare sig mest muligt uden hjælp fra kommunen.  

 • Frikommuneforsøg giver mindre bureaukrati for ledige
  07.01.12 Ledelse

  Odense Kommune har som et af sine i alt 15 godkendte frikommuneforsøg fået lov til at droppe de obligatoriske samtaler i lediges kontaktforløb til fordel for et telefonopkald, Skype eller e-mail. Det handler om mindre bureaukrati og mere meningsfuldhed i kontakten mellem borgeren og kommunen.

 • Frivillige demensgæster giver pusterum
  04.10.11

  Ældre Sagen har i samarbejde med Odense Kommune igangsat et projekt, hvor frivillige demensgæster giver støtte og aflastning til pårørende til demensramte.

 • Odense vil være en attraktiv erhvervskommune
  28.01.11

  Borgmester og rådmænd i Odense Kommune har en mission – de vil skærpe Odenses profil som erhvervsvenlig kommune. Første skridt er at spørge virksomhederne til råds – hvad skal der til? Et dialogmøde for virksomhedsejere og ledere den 1. februar skyder processen i gang.

TILMELD NYHEDSBREV

Kontaktpersoner