Odense: Ny chef skal genskabe tillid og arbejdsglæde

Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune har fundet ny chef for Familie- og Velfærdsafdelingen i Assens Kommune.

Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune har ansat den 58-årige Morten Madsen som chef for Familie- og Velfærdsafdelingen. Han er oprindeligt uddannet socialrådgiver og kommer fra en stilling som vicedirektør i Assens Kommune, hvor han er chef for Familie, Unge og Uddannelse.

Velfærdsstat eller velfærdssamfund - hvor er velfærdsmodellen

Vi har sat velfærd til debat i en tid, hvor kampen mellem velfærdsstat og velfærdssamfund er blevet afgørende for velfærdsmodellens fremtid.

Følg artikler og indlæg på temasiden her

Siden han blev uddannet som socialrådgiver for 30 år siden, har Morten Madsen det meste af tiden arbejdet med udsatte børn og unge enten som sagsbehandler, leder eller chef.

- Jeg brænder for området, siger Morten Madsen, som kommer fra en stilling som vicedirektør i Assens Kommune, hvor han har ansvaret for afdelingen Familie, Unge og Uddannelse.
I Odense får han som familie- og velfærdschef ansvaret for et budget på en halv mia. kr. og flere end 500 medarbejdere inden for børne- og ungerådgivning, sociale indsatser til børn og unge, specialpædagogisk rådgivning, ergo- og fysioterapi, sprogindsatser og tandpleje.
 
Børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) glæder sig til samarbejdet.
- Han er en person med meget stor integritet. Han har en lang erfaring som chef på området, som han kender ned i detaljen fra sit eget arbejdsliv, siger rådmanden og bakkes op af administrerende direktør Poul Anthoniussen.
- Mortens baggrund og erfaringer er præcis, hvad Børn- og Ungeforvaltningen har behov for. Han har både specifik indsigt i området og en bred ledelseserfaring. Der er ingen tvivl om, at han på grund af sine kompetencer bliver en respekteret chef, hvilket også er nødvendigt, siger Poul Anthoniussen.
 
Han hentyder til den særlige situation, afdelingen var i hen over sensommeren og det tidlige efterår, som kulminerede i september, da en kritisk redegørelse medførte, at forvaltningens direktør samt to chefer i Familie- og Velfærdsafdelingen fratrådte.

- Morten skal med sin indsigt og tydelige kommunikation genskabe tillid og arbejdsglæde i Familie- og Velfærdsafdelingen. Det er der brug for, når familierne skal have den støtte, de har behov for, siger Poul Anthoniussen.

Morten Madsen glæder sig til at komme i gang med opgaven.
- Økonomien er stram, men jeg tror på, vi til gavn for børnene, de unge og deres forældre kan få genetableret medarbejdernes tillid, stolthed og glæde over at arbejde i nogle komplekse og krævende funktionsområder, siger Morten Madsen, som lægger vægt på at være åben og inddragende i sin ledelsesstil.
- Jeg vil være meget tilgængelig og mener, at tillid bliver skabt via samarbejde og gennemsigtighed, siger han.
 
Morten Madsen er gift, har voksne børn og bor i Tarup i Odense.
 
Karriere:
2014-2016 Vicedirektør, Familie, Unge og Uddannelse, Assens Kommune
2007-2014 Børn- og Familiechef, Assens Kommune
2003-2006 Børn- og Kulturchef, Tommerup Kommune
1999-2003 Distriktsleder, Børn- og Ungeforvaltningen, Odense Kommune
1997-1998 Afdelingsleder, Børn- og Ungeforvaltningen, Odense Kommune
1996-1997 Souschef, Handicapafdelingen, Fyns Amt
1992-1996 Fuldmægtig og gruppeleder, Odense Kommune
1986-1992 Socialrådgiver, Odense Kommune
1986-1986 Socialrådgiver, Silkeborg Kommune
 
Emneord: Morten Madsen, Familie- og velfærdschef, Odense Kommune, Assens Kommune
Odense Kommune på DenOffentlige.dk Odense Kommune
Aktivitet: Artikler: 126 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 12.04.18 Infrastruktur
  Assens bliver en hovedby på forkant

  Assens Kommune har netop fået tilsagn om, at Assens er med i Realdanias ”Hovedbyer på forkant”. Med godt 2 millioner til projektet ”Fremtidens Assens” skal der laves en udviklings- og helhedsplan for hele byen og skabes nyt liv i Assens’ bymidte gennem strategisk planlægning og nye tværgående samarbejder.

 • 22.03.18 Bæredygtighed
  Odense laver udvalg for FNs Verdensmål

  Et nyt udvalg skal sørge for, at FN's 17 verdensmål bliver lavet om til lokal politik og indarbejdet i Odense Kommunes daglige virke.

 • 07.02.18 Ledelse
  1000 unge lærer i dag om ​innovation, iværksætteri og robotteknologi

  1000 elever fra 49 skoler kobles sammen med forskere og fynske virksomheder - og klædes på til fremtidens samfund og arbejdsmarked - på fire innovationsdage i Odense.

 • 19.01.18 Ledelse
  Kommune tester 31.000 unges forhold til deling af nøgenbilleder

  31.000 unge i alderen 16-24 år bliver nu bedt om at svare på spørgsmål om, hvad de mener om eks. hævnporno, deling af nøgenbilleder og profilhacking i Odense Kommune. Resultaterne af spørgeskemaundersøgelsen skal bruges til indsatser, som kan give de unge en sund digital adfærd, hvor de tænker over konsekvenserne, inden de trykker på del-knappen.

 • 16.11.17 Ledelse
  Innovationsminister iværksætter kulegravning af bureaukrati

  I 12 kommuner er der nu igangsat kulegravninger af bl.a. regler og dokumentationskrav på dagtilbuds- og ældreområdet. Kulegravningerne skal være med til at give medarbejderne mere tid til kerneopgaverne, siger ministre. Hent kommissorier her.