Odense-rådmand sætter gang i ekstern redegørelse af lukkede børnesager

Nu skal sagen om cirka 180 udsatte børn og familier i Odense, som efter planen mister den hjælp og støtte, de får af kommunen fra den 1. september, undersøges.

DR bragte i går en række historier om, at den fynske kommune lukker sagerne for at spare penge i kommunekassen.

Det er ifølge flere eksperter ulovligt, ombudsmanden er gået ind i sagen, og her til morgen lover børn- og ungerådmanden i kommunen at sætte gang i en ekstren redegørelse.

- Jeg brugte dagen i går på at finde ud af, hvad der er op og ned i denne sag. Det er et kompliceret forløb, og derfor er jeg overbevist om, at det er bedst for alle parter, at vi nu får vendt hver eneste sten. Derfor vil jeg iværksætte en ekstern redegørelse, der skal afsluttes, så den kan lægges til grund for kommunens udtalelse til ombudsmanden, udtaler Susanne Crawley Larsen (R) i en pressemeddelelse.

Det var dog ikke kun socialrådgiverne i Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune, der fik besked om, at der skulle skæres i børnesagerne på grund af økonomiske problemer.

Medlemmerne af Børne- og Ungeudvalget i Odense Byråd var også orienteret om, at beslutningen ville føre til lovbrud.

Det fremgår af et bilag fra et møde i Børne- og Ungeudvalget den 18. august.

Susanne Crawley Larsen fastholder, at kommunen har fokus på børnene, og hvad der er bedst for dem.

- Det er ingen hemmelighed, at vi i disse år oplever et pres på økonomien, og derfor skal vi være meget opmærksomme på, at vi bruger vores ressourcer, så de kommer flest mulige børn til gavn. Men der må ikke herske tvivl om, at der skal tages udgangspunkt i individuelle, faglige vurderinger, udtaler rådmand Susanne Crawley Larsen.

Kommunen har onsdag desuden oplyst, at de vil gennemgå alle sager fra ende til anden for at finde ud af, i hvor mange tilfælde der er truffet ulovlige afgørelser om ophør af hjælp.

Hvad der sker fra den 1. september, hvor sagerne egentlig burde blive lukket, er fortsat usikkert.

Emneord: Udsatte børn, Udsatte unge, Udsatte familier, Helhedsindsats, Olav Rabølle Nielsen, Peter Pietras, Susanne Crawley Larsen, Forebyggelse, Anbringelser, Odense Kommune
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også