Øget indsats mod social dumping

Rødovre Kommune har indgået samarbejdsaftale med LO Hovedstaden om indsatsen mod social dumping.

Rødovre Kommune og LO Hovedstaden styrker med en ny aftale kampen mod løn- og arbejdsvilkår, der ligger under det sædvanlige danske niveau. Essensen i aftalen er, at arbejdsklausuler udbredes til alle relevante udbud af kommunens bygge- og anlægsopgaver, og kontrolopgaven bliver styrket, bl.a. gennem tjek af ansættelsesbeviser og opholdskontrakter. LO Hovedstaden og de faglige organisationer stiller sig til rådighed med oplysninger om løn- og arbejdsvilkår. Den øvrige myndighedskontrol løses af Rødovre Kommune i samarbejde med Arbejdstilsynet, Skat og Politiet.


"Social dumping medfører dårlige arbejdsvilkår og unfair konkurrence for det danske erhvervsliv, og det presser almindelige lønmodtagere på en helt urimelig måde. Hvis virksomheder vil udføre opgaver for Rødovre Kommune, skal det ske på danske løn- og arbejdsvilkår. Den nye aftale styrker kampen mod dem, der vil snyde", siger borgmester Erik Nielsen.

Rødovre Kommune har i forvejen indført såkaldt kædeansvar, der ikke alene forpligter hovedentreprenøren men også de underleverandører, som hovedfirmaet har hyret til opgaven, til at overholde de lokale løn- og arbejdsvilkår.

Rødovre Kommune har tidligere indgået samarbejdsaftaler med arbejdsmarkedets parter, bl.a. med arbejdsgiverorganisationen Dansk Byggeri om praktikpladser til unge.

Emneord: Rødovre Kommune, Social dumping, lønmodtagere, LO, Arbejdstilsynet
Rødovre Kommune på DenOffentlige.dk Rødovre Kommune
Aktivitet: Artikler: 19 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også