Kolding er godt på vej i omlægning til økologi i de kommunale køkkener.

Økologisk hop i kommunale køkkener

75 % af fødevarerne i de kommunale køkkener skal være økologiske inden udgangen 2015. Det er målet, som Kolding som Green Cities-kommune arbejder hen i mod.

I en stor del af daginstitutionerne er det ambitiøse mål nået fortæller afdelingsleder Merete Valbak fra By- og Udviklingsforvaltningen.

’Vi deltager i projekt ØKO++ Danmark. Projektet er gennemført med tilskud under ordningen til fremme af produktion og afsætning af økologiske fødevarer, som administreres af NaturErhverstyrelsen. Projektet har kastet flotte resultater af sig. I 12 ud af 17 institutioner er over 75 % af fødevarerne økologiske. Flere har fået det økologiske spisemærke og flere forventes at søge i løbet af 2014’. Projektet har flere ansøgningsrunder. Den første er netop afsluttet og det har hovedsagligt været børneområdet og de centrale kantiner, der har deltaget. I anden runde, der kører lige nu, deltager flere plejecentre.

Det økologiske spisemærke i guld, sølv og bronze er et statskontrolleret bevis på, at spisestedet satser på økologi. Mærket viser andelen af indkøbte økologiske føde- og drikkevarer.

Kolding-institutioner i Øko++
De kommunale køkkener der deltager i projektet om at øge andelen af økologi er: Kantinerne på Socialforvaltningen, Nytorv, Rådhuset, Dieselvej, Elvej og Klostergården, Olivenhaven, Midtgården, Bertram Knudsens Have, Regnbuen, Multiflex, Kulturhuset, Overmarksgården og følgende daginstitutioner: Agtrupvej / Brunebjerg, Sanseslottet, Børnehuset ved Åen, Dollerupgård, Drejens, Firkløveret, Kernehuset, Kildemosen, Daginstitutionen Kongeåen, Midtbyens børnehus, Nordstjernen, Palmealle, Pinjevejens børnehus, Skovbrynet, Tved, Under Egen. Ydermere får følgende leveret mad fra vuggestuekøkkener, som er med i projektet: Børnehuset Lunderskov, Kastanjegården, Hejls, Trekløveren, Vester Nebel, Ødis.

Emneord: Økologi, Fødevarer, Køkkener, Madlavning, Institutioner, Green Cities
Kolding Kommune på DenOffentlige.dk Kolding Kommune
Aktivitet: Artikler: 108 | Events: 1 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også