Østarbejdere køber huse som trænger til en kærlig hånd

Østeuropæere er begyndt at investere i fast ejendom, lyder det fra flere ejendomsmæglere.

I en salgsopstilling kan sætninger som "mulighed for at sætte sit eget præg" og "trænger til en kærlig hånd" skræmme mange boligkøbere væk. 

Men ikke østeuropæere, der ser ud til købe de huse, som danskerne ikke vil røre. Det drejer sig især om huse på landet, der måske trænger til en kærlig hånd, skriver DR Nordjylland.

Frederikshavn Kommune har oplevet en massiv vækst i antallet af østeuropæiske indbyggere siden 2008. Dengang boede 151 østeuropæere i kommunen, men i 2014 er tallet steget til 861.

- Vi ser resultatet af, at de nu har været her i en årrække, typisk fem-seks år. De har fået sparet godt med penge op, så de har mulighed for at købe noget, som de så kan renovere, siger ejendomsmægler i Frederikshavn Jens Jørgensen til DR Nordjylland.

Og det er ikke kun i Frederikshavn, at østeuropæere investerer i fast ejendom. Tendensen er landsdækkende, lyder det fra ejendomsmæglerkæden Home.

Også her skønner man, at østeuropæerne gerne køber boliger, som ellers er svære at komme af med.

- De køber typisk boliger i den billigere ende af markedet. Og det er også nogle, som ellers måske ville komme til at stå tomme, siger relationschefen hos Home, Mads Ellegaard.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik, som Ugebrevet A4 har analyseret, har mange landkommuner i dag dobbelt så mange østeuropæiske borgere som i 2008. Og i kommunerne Norddjurs, Vejen og Hjørring har de haft en tredobling af østeuropæere. 

/ritzau/

Emneord: Østarbejdere, Udkantsdanmark, Fast ejendom
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 15.06.15 Politik
  Udligning til debat på Folkemødet

  Fredag eftermiddag blev der på Folkemødet på Bornholm krydset politiske klinger om den danske kommunale udligningsmodel.

 • 12.03.15 Infrastruktur
  KL vil skabe vækst og udvikling i hele landet

  Med et nyt debatoplæg giver KL et sammenhængende bud på, hvordan vi kan skabe vækst og udvikling i hele landet. Vi skal både styrke vækstcentrene og skabe bedre rammer for landdistrikter.

 • 19.12.14 Politik
  Nej til øget landsudligning

  Det er ikke rigtigt, at den nuværende udligningsordning betyder, at hovedstadskommunerne kan opretholde et betydeligt højere serviceniveau end resten af landet. Påstanden om, at udligningen favoriserer hovedstadsområdet, kommer fra otte jyske kommuner, der har sat gang i en kampagne for at øge landsudligningen. Økonomi- og Indenrigsministeriets egne nøgletal for serviceniveau viser derimod, at kommunerne i hovedstadsområdet stort set har samme serviceniveau, som resten af landets kommuner.

 • 29.09.14 Politik
  Almene boliger i kommunernes mindre byer er truet af kollaps

  Seks midt- og vestjyske kommuner beder Carsten Hansen (S), minister for by, bolig og landdistrikter, om at finde en national løsning for at afværge økonomisk usikker fremtid for lejerne.

 • 18.09.14 Infrastruktur
  Brosbøl: Kystkommmuner skal tænke stort

  Miljøminister Kirsten Brosbøl inviterer nu alle kystkommuner i Danmark til at indsende visionære og ambitiøse projektansøgninger, der kan være med til at tiltrække flere turister.