Østergaard er nu med i regeringens maskinrum

Skatteminister Morten Østergaard (R) får plads i økonomiudvalget, som er regeringens centrale udvalg.

De Radikales Morten Østergaard forfremmes ikke blot fra uddannelsesminister til skatteminister: Han får også plads i regeringens centrale maskinrum: Økonomiudvalget.

Her kommer Morten Østergaard til at fastlægge regeringens økonomiske politik sammen med finansminister Bjarne Corydon (S), økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) og erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S).

Kvartetten skal sikre, at der atter kommer økonomisk vækst i Danmark, som i slæbesporet halter efter nabolandene Sverige og Tyskland. Hvis der ikke kan skabes mere økonomisk vækst, bliver det svært at få flere i arbejde og knække ledighedskurven. 

Morten Østergaard deltager også i regeringens koordinationsudvalg, som skal samordne regeringens udspil. Det bliver lettere at finde fælles fodslag med to partier i SR-regeringen uden SF som regeringens tredje hjul. 

I koordinationsudvalget sidder statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) for bordenden med Vestager, Corydon, beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), justitsminister Karen Hækkerup (S) samt De Radikales ny uddannelsesminister, Sofie Carsten Nielsen.

Morten Østergaard kommer ikke med i regeringens sikkerhedsudvalg, der blandt andet orienteres om mulige terrortrusler mod Danmark.

Sikkerhedsudvalget ledes af Thorning med Vestager, De Radikales ny udenrigsminister, Martin Lidegaard, justitsminister Karen Hækkerup (S) og forsvarsminister Nicolai Wammen (S) som medlemmer.

/ritzau/

Emneord: Regeringsrokade, Regering, Morten Østergaard, Radikale, Skatteminister, Økonomiudvalget
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også