Fra forskning og udenrigspolitik i Oslo til statskundskab i København

Uddannelse

04/7/19 5:00

Janni Brixen

NY LEDER PÅ STATSKUNDSKAB. Med 25 års erfaring med forskning og rådgivning af norske regerings- og udenrigspolitikere bliver Nina Græger den 16. september 2019 ny leder af KU's Institut for Statskundskab.

Det er en alsidig forsker, der i efteråret overtager ledelsen på KU Statskundskab. Nina Græger kommer fra en stilling som seniorforsker på det norske udenrigspolitiske institut og tænketank, Norwegian Institute of International Affairs (NUPI), hvor hun også i fire år var afdelingsleder.

Nina Grægers forskning er sket i tæt dialog med politiske interessenter, og hun har gennem årene deltaget i en stribe norske kommissionsarbejder og var i en periode rådgiver for den daværende norske energiminister (og senere statsminister og NATO-generalsekretær) Jens Stoltenberg.

Københavns Universitet

Københavns Universitet er medlem af DenOffentlige og med til at skabe mediet. De giver dig adgang til gratis viden og inspiration. Læs mere fra Københavns Universitet lige her. 

Græger har også lang erfaring med store nationale og internationale grundforskningsprojekter. Aktuelt sidder hun i en forskergruppe med fokus på blandt andet diplomatiets rolle i verdensordenen, og hendes forskning har primært fokuseret på norsk og europæisk udenrigs-, sikkerheds- og forsvarspolitik, integrationspolitik og europæiske institutioner.

- Med Nina Græger får vi en leder, der selv har forsket på højt niveau, som har hands-on ledelseserfaring og som kender samarbejdet med de virksomheder og organisationer, der ansætter kandidater fra statskundskab, efter endt uddannelse. Hun har med sin egen forskning vist, hvordan man løser samfundsmæssige problemer, og kan sikre, at vores kandidater fortsat er problemløsere, der kan tage fat på de store samfundsmæssige udfordringer, siger dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Mikkel Vedby Rasmussen.

Forsker, rådgiver og kommentator
Nina Græger er selv uddannet kandidat i statskundskab fra Oslo Universitet i 1994, og startede sin forskerkarriere på det norske institut for fredsforskning, Peace Research Institute Oslo (PRIO). I 2007 forsvarede hun sin ph.d.-afhandling om internationaliseringen af det norske forsvar i 1990´erne og nullerne.

Hendes forskning er blandt andet publiceret i Cambridge Review of International Affairs og i Journal of Peace Research. Hun er desuden en flittigt brugt kommentator i de norske medier på emner som norsk forsvars- og udenrigspolitik, NATO, transatlantiske forbindelser og nordisk og europæisk sikkerheds- og forsvarspolitik. Og netop dette internationale fokus glæder Mikkel Vedby Rasmussen:

- KU Statskundskab hører til i den europæiske elite af statskundskabsinstitutter, og jeg er utrolig glad for, at vi med Nina Græger får en leder, der kan se instituttet i et europæisk perspektiv og bruge sine erfaringer fra Norge og resten af verden til at udvikle vores forskning og uddannelser, siger han.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.