Offentliggjorte Panama-navne giver Skat hjælpende hånd

Avisen Sunday Times har lagt 37.000 navne fra de lækkede Panama-papirer på nettet. Skat kaster øjnene på dem.

Den britiske avis Sunday Times har søndag offentliggjort tusindvis af navne fra de papirer, der er blevet lækket fra advokatfirmaet Mossack Fonseca og menes at afsløre formuer i skattely. Det er en hjælpende hånd til Skat.

Opgaven er dog svær at løfte, fortæller direktør for indsats hos Skat Jim Sørensen.

- Vi kan helt klart bruge listen over navne til noget. Men det er ikke let, for der er kun tale om en lang liste med navne.

Skattely - læs det væsentligste her

Skattely og de mennesker, der bruger skattely, er jaget vildt efter et gigantisk internationalt læk. Følg udviklingen her. 

- Men vi kigger på materialet og ser, om der er nogle, der kunne minde om skattepligtige danskere. Så vurderer vi det sammen med de oplysninger, vi har i forvejen, og undersøger det nærmere, siger direktøren.

Jim Sørensen understreger, at den største hjælp ville være, hvis medierne delte alle 11,5 millioner lækkede dokumenter fra Mossack Fonseca, så myndighederne kunne få syn for sagen.

- Hvis vi kunne få papirerne og se, hvad folk rent faktisk har foretaget sig, så har vi et langt bedre grundlag for at rejse sager.

- Navne er ikke nok. Vi skal have kædet dem sammen med beløb, der flytter sig eller noget andet, så vi kan dokumentere, at der skulle være betalt skat i Danmark, siger Jim Sørensen.

Det er vigtigt, for sager om skattely er svære at løfte.

- Vi arbejder meget med skattely og har ganske meget erfaring med det. Derfor ved i også, at det er svært. Det er jo os, der i sidste ende skal kunne bevise, at der har været en skattepligtig indtægt, siger direktøren.

Han venter, at Skat vil nå i mål med sager om skattely for et trecifret millionbeløb i år.

- Vi har en formodning om, at der ligger for 100 til 150 milliarder kroner danske formuer ude omkring i verden.

- Det betyder selvfølgelig ikke, at de ikke har betalt den skat, de skal. Men det betyder, at vi på borgernes vegne interesserer os voldsomt for det, siger Jim Sørensen.

/ritzau/

Emneord: Skat, Panama
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også