Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) roser de kommuner, der sætter skatten ned. Foto: Trine Søndergaard

Officielt: 26 kommuner sætter skatten ned

Det samlede kommunale skattetryk falder i 2014 med 150 millioner. Det glæder indenrigsministeren.

Landets 98 kommuner har vedtaget deres budgetter for 2014. 26 af dem har valgt at sætte skatten ned, mens kun fem har valgt at hæve skatten.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) roser de kommuner, der sætter skatten ned, fordi det giver plads til, at andre kan hæve den.

- Det kunne se ud til, at der er blevet reel debat om kommunernes forvaltning og prioritering af skattekronerne. Det er godt, både for landets økonomi og for det lokale demokrati, siger hun i en pressemeddelelse.

De fem kommuner, der hæver skatten, gør det med samlet 198 millioner kroner, mens de 26 kommuner, som sætter skatten ned, giver borgerne besparelser for 348 millioner kroner. Det giver et samlet fald i det kommunale skattetryk på 150 millioner kroner.

- De nye skattetal viser, at kommunerne finder en balance. Det er netop meningen med den selvstændige kommunale skattefastsættelse, at kommunerne indbyrdes skal kunne justere skatterne op og ned, så de samlet set bliver holdt i ro.

- Flere eller færre børnefamilier og ældre borgere eller lokale ønsker til kommunens service kan føre til forskellige lokale behov og ønsker om skatteprocenten, siger Margrethe Vestager.

/ritzau/

 

Emneord: Kommuneskat, Margrethe Vestager
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 20.02.20
  Vigtigt europæisk fokus på databeskyttelse og brug af kunstig intelligens

  Nyt stort EU-udspil om kunstig intelligens og ansvarlig brug af teknologi kan give et fornuftigt fundament for digitaliseringen

 • 27.10.14 Ledelse
  Ny bog viser vejen til vækst i velfærdssamfundet

  En ny men endnu ung metode udpeges af flere centrale meningsdannere og organisationer som vejen til vækst. Ny bog - OPI * Debat og perspektiv - viser nu hvordan Offentlig-Privat Innovation bliver en central metode til at øge væksten i velfærdssamfundet. Med OPI kommer borgernes behov i centrum for nye produkter og løsninger. Det skaber bedre løsninger til borgerne og styrker virksomhedernes mulighed for vækst og udvikling.

 • 15.10.14 Velfærd
  Kommunerne sænker igen skatten i 2015

  31 kommuner sætter skatten ned til næste år. 5 hæver den. Det har kommunerne nu indberettet til Økonomi- og Indenrigsministeriet. Samlet er der tale om et fald i skatterne på 186 mio. kr. i 2015, og der er ændringer i skatterne for både borgere og virksomheder. I 2014 sænkede kommunerne skatterne med samlet 150 mio. kr.

 • 18.06.14 Bæredygtighed
  Mere end 90 initiativer skal trække Danmark helt fri af krisen

  Regeringen og Venstre har i dag opnået en forståelse om Vækstplan 2014 – Danmark helt ud af krisen. Forståelsen betyder blandt andet at der gennemføres PSO-lempelser for samlet 13,2 mia. kr. frem mod 2020, hvoraf ca. 7,9 mia. kr. vil komme erhvervslivet til gode i form af generelle erhvervsrettede lempelser og målrettede lempelser for energiintensive virksomheder.

 • 21.05.14 Velfærd
  Familiernes økonomi – fordeling, fattigdom og incitamenter

  Antallet af økonomisk fattige faldt fra 2011 til 2012. Faldet skal ses i lyset af, at ’fattigdomsydelserne’ og loftet over børne- og ungeydelsen blev afskaffet. Det kan man læse i Familiernes økonomi 2014, der blandt andet bidrager med ny viden om indkomstforskelle, fattigdom og økonomiske incitamenter.