Pressebriefing om overenskomstforhandlingerne. Foto: Hans Søndergaard

OK2014 skudt i gang

Overenskomstforhandlingerne på industriens område er skudt i gang. DI vil forbedre konkurrenceevnen. CO-industri vil have fremgang i reallønnen.

Tirsdag begyndte forhandlingerne mellem DI og CO-industri. For DI’s forhandlere, adm. direktør Karsten Dybvad og viceadm. direktør Kim Graugaard, er det målet om en bedre konkurrenceevne, der tæller ved fornyelsen af industriens overenskomster. 
 
- De seneste år har vi taget hul på at forbedre konkurrenceevnen. Det skal vi fortsætte med, så vi kan få skabt flere arbejdspladser, og et fornuftigt niveau for reallønnen opnås kun gennem en stærk konkurrencekraft, siger adm. direktør Karsten Dybvad, DI.
 
Farven på baggrundstæppet 
I CO-industri starter formand Claus Jensen og næstformand Mads Andersen forhandlingerne med et andet baggrundstæppe end ved de seneste to overenskomstforhandlinger. 
 
- Der er fremgang i industrien, og det går godt med eksporten. Når det er sagt, skal der ikke herske tvivl om, at der også fra vores side er et ønske om at få genetableret de 175.000 arbejdspladser, der er tabt i krisen. Men industrien må ikke halte længere efter på lønsiden, end at vi kan tiltrække kvalificeret arbejdskraft, siger formand Claus Jensen, der også betoner vigtigheden i bedre uddannelsesmuligheder for industriens ansatte.
 
Løbsk lønudvikling
Karsten Dybvad erindrer om, at en løbsk lønudvikling i årene forud for de seneste to overenskomstfornyelser, spiller en rolle for arbejdsgiverne. 
 
Parterne sigter mod at gøre forhandlingerne færdige tids nok til, at opsigelse af overenskomsterne ikke bliver nødvendig – det vil sige inden 7. februar 2014.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også