Pressebriefing om overenskomstforhandlingerne. Foto: Hans Søndergaard

OK2014 skudt i gang

Overenskomstforhandlingerne på industriens område er skudt i gang. DI vil forbedre konkurrenceevnen. CO-industri vil have fremgang i reallønnen.

Tirsdag begyndte forhandlingerne mellem DI og CO-industri. For DI’s forhandlere, adm. direktør Karsten Dybvad og viceadm. direktør Kim Graugaard, er det målet om en bedre konkurrenceevne, der tæller ved fornyelsen af industriens overenskomster. 
 
- De seneste år har vi taget hul på at forbedre konkurrenceevnen. Det skal vi fortsætte med, så vi kan få skabt flere arbejdspladser, og et fornuftigt niveau for reallønnen opnås kun gennem en stærk konkurrencekraft, siger adm. direktør Karsten Dybvad, DI.
 
Farven på baggrundstæppet 
I CO-industri starter formand Claus Jensen og næstformand Mads Andersen forhandlingerne med et andet baggrundstæppe end ved de seneste to overenskomstforhandlinger. 
 
- Der er fremgang i industrien, og det går godt med eksporten. Når det er sagt, skal der ikke herske tvivl om, at der også fra vores side er et ønske om at få genetableret de 175.000 arbejdspladser, der er tabt i krisen. Men industrien må ikke halte længere efter på lønsiden, end at vi kan tiltrække kvalificeret arbejdskraft, siger formand Claus Jensen, der også betoner vigtigheden i bedre uddannelsesmuligheder for industriens ansatte.
 
Løbsk lønudvikling
Karsten Dybvad erindrer om, at en løbsk lønudvikling i årene forud for de seneste to overenskomstfornyelser, spiller en rolle for arbejdsgiverne. 
 
Parterne sigter mod at gøre forhandlingerne færdige tids nok til, at opsigelse af overenskomsterne ikke bliver nødvendig – det vil sige inden 7. februar 2014.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.